BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA REGISTRUJE AUTO, KAD JE VIDEO DATUM, UMALO DA SE ONESVESTIO! Evo šta mu piše na registraciji! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Hit

BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA REGISTRUJE AUTO, KAD JE VIDEO DATUM, UMALO DA SE ONESVESTIO! Evo šta mu piše na registraciji! (FOTO)

Društvo -

Verovali ili ne, jednom Beograđaninu je vozilo registrovano čak do 30. 12. 2501. godine!

Naime, Kuriru se prethodnih dana javio čitalac sa neobičnim problemom - na njegovoj registracionoj nalepnici navedeno je da važi još 482 godine. Iako je najverovatnije reč o nenamernoj grešci, naš čitalac se plaši da će grešku policijske administracije morati da plati iz sopstvenog džepa.

foto: Kurir

Sama nalepnica za putnička vozila košta 440 dinara, od toga 236 dinara se uplaćuje Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca, a ostatak Ministarstvu unutrašnjih poslova. Cena cele registracije, bez tehničkog pregleda, košta od 20.000 pa naviše.

- Evidentno je da je reč o grešci. Ja savetujem ovom gospodinu, ali i svakome kome se desi nešto slično, da ode tamo gde je nalepnicu i dobio i da zahteva novu, ispravnu, pošto on zaista ne bi smeo da vozi automobil sa registracionom nalepnicom na kojoj je navedeno da traje do 2501. godine. Naravno, ima puno pravo da ne plati ništa i da oni koji su pogrešili snose trošak pošto on čovek nije ništa neispravno učinio - rekao je za Kurir Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

foto: Zorana Jevtić

Pitanja smo uputili i MUP, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Kurir / N. T. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track