KRIVIČNA PRIJAVA NEGOVATELJICI IZ PAKLA: Ovo je vaspitačica koja maltretira siroče
Foto: Printscreen

Osuda

KRIVIČNA PRIJAVA NEGOVATELJICI IZ PAKLA: Ovo je vaspitačica koja maltretira siroče

Društvo -

Nesavesno Đurđija Alempijević (23), koja je nosila dvogodišnjeg mališana i bacila ga kao da je džak, a potom fotografisala drugo dete, osumnjičena za krivično delo zlostavljanja i mučenja

Monstruozan čin vaspitačice Đurđije Alempijević (23), koja je maltretirala dvogodišnjeg dečaka u sirotištu u Zvečanskoj, izazvao je bes i osudu javnosti. Nadležne službe su protiv nje podnele krivičnu prijavu zbog zlostavljanja i mučenja, a po svemu sudeći sleduje joj i otkaz u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, nezvanično saznaje Kurir!

Pripadnici MUP juče su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušali Đurđiju Alempijević zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanja i mučenja.

- Nakon saslušanja u policiji protiv osumnjičene je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila navedeno krivično delo. Sumnja se da je Đ. A. ovo krivično delo izvršila nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima ove ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara - saopštio je MUP.

foto: Printscreen

Kako Kurir nezvanično saznaje, vaspitačica se na saslušanju branila time da je emotivna. - Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu. Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a koja je trenutno na moru, jako je vezana za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je ona u policiji.

foto: Printscreen

Inače, Đurđija je u Zvečanskoj radila tri meseca i pet dana, bila je zaposlena po ugovoru na određeno vreme, a tu je došla na preporuku profesora iz srednje škole.

- Završila je nedavno medicinsku školu i upisala Višu. Ranije nije bilo pritužbi na njen rad, a sve kolege šokirane su zbog njenog postupanja. Radnici Centra se osećaju razočarano i strašno, ljaga se stavlja na njihovo ime. Svi oni rade pošten posao i posvećeni su toj deci i onda dođe neko i uradi to! - kaže naš izvor upućen u slučaj.

Kako saznajemo, komisija koja vodi disciplinski postupak protiv nje trebalo bi da rad završi u ponedeljak, ali se pretpostavlja da će Đurđija dobiti otkaz.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, na video-snimku koji je pre dva dana objavio pokret Levijatan vidi se vaspitačica koja ulazi u prostoriju i nosi malog dečaka samo za mišicu kao da je vreća, dok u drugoj ruci čačka telefon. Ona zatim maltene baca dečaka u krevetac, a potom telefonom slika drugo dete u krevecu pored, i to u delu gde je upotreba mobilnog telefona strogo zabranjena.

Direktor Centra u Zvečanskoj Zoran Milačić doneo je rešenje o privremenoj suspenziji i naveo da je disciplinski postupak u toku. O slučaju je obavešten i ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, koji je poručio da "svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni".

Đurđija Alempijević juče nije odgovarala na naše poruke.

Brojke

3 meseca Đurđija radi u Zvečanskoj 2 godine ima mališan kog je maltretirala od 3 meseca do 10 godina zatvora preti vaspitačici

Zoran Pašalić Postupak kontrole rada Zvečanske

foto: Beta

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, posle informacije i video-snimka nasilja medicinske sestre nad maloletnim detetom. Rukovodiocu ustanove dat je rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima slučaja i da zaštitniku dostavi dokumentaciju. Po završetku postupka, zaštitnik građana će saopštiti saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost. Ombudsman je još jednom ukazao na obavezu nadležnih i društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece.

Kurir.rs/ Mina Branković

Foto: Printscreen, Marina Lopičić, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track