Najnovije vesti

EVO KAKAV VAS PAKAO ČEKA NA GRANICAMA: Kolone kilometarske, nestrpljivi putnici izašli iz kola, na ovim prelazima je NAJKRITIČINIJE (FOTO)
Foto: Printskrin / AMSS

smena turista

EVO KAKAV VAS PAKAO ČEKA NA GRANICAMA: Kolone kilometarske, nestrpljivi putnici izašli iz kola, na ovim prelazima je NAJKRITIČINIJE (FOTO)

Društvo

Na sajtu Auto-moto saveza Srbije u svakom trenutku možete uživo da pratite stanje na graničnim prelazima, a kamere jasno stavljaju do znanja da su počele velike gužve, te da je, baš kao što su turistički poslenici najavili, u toku smena turista.

 

foto: Printskrin / AMSS

- Uvek su oko 15-20. jula velike gužve, jer se tada smenjuju turisti. Sličan talas se očekuje, naravno, i početkom avgusta - rekli su nedavno iz Nacionalnog udruženja turističkih agencija (JUTA).

 

Svi koji kreću put Grčke trebalo bi da se naoružaju strpljenjem pošto su kilometarske kolone ne samo na Preševu, odnosno izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji, nego i na Bogorodici kada napuštate naše južne susede i ulazite u Grčku, što se vidi na snimku makedonskih vlasti. Zato se, putnicima preporučuje i da razmisle o alternativnom prelazu na Dojranu koji je udaljen nekoliko desetina kilometara.

 

foto: Printskrin / AMSS

Dodatni problem, kako javlja naša reporterka sa lica mesta, prave i zastoji na auto-putu zbog radova. Tako su sinoć stvarane kilometarske kolone zbog suženja saobraćajnice oko Batočine.

 

foto: Printskrin / AMSS

Duže zadržavanje je i na graničnom prelazu Horgoš, gde se čeka i do sat vremena, a više automobila je trenutno u smeru od Mađarske ka Srbiji, dok su se kolone u oba pravca stvorile na Gradini, kako ka Srbiji, tako i ka Bugarskoj.

- Od jutros je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u Srbiju. Vozačima je na Horgošu raspolaganju sedam saobraćajnih traka, a čekanje je od 45 do 60 minuta - kaže zamenik komandira granične policije na Horgošu Dragan Subotički.

 

foto: Printskrin / AMSS

On savetuje vozačima da, ukoliko su u mogućnosti, koriste manje, alternativne prelaze, kao što su Bajmok, Đala, Bački Vinogradi.

 

- Očekujemo da i tokom sutrašnjeg dana, kao i naredne nedelje, u određenim intervalima, saobraćaj bude jačeg intenziteta - kaže Subotički.

Ako je suditi po kamerama, najmanje problema definitivno imaju oni koji kreću put Hrvatske ili se odatle vraćaju pošto su Batrovci - poluprazni.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...