PISMO ŽENE ČIJE SE DETE LEČILO NA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU: Danica gura doktorku koja roditelje ispituje da li imaju pištolj!
Sporno kadriranje... Danica Grujičić, Foto: Filip Plavčić

Direktno

PISMO ŽENE ČIJE SE DETE LEČILO NA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU: Danica gura doktorku koja roditelje ispituje da li imaju pištolj!

Društvo -

Šok - Grujičićeva je postavila Paripovićevu za rukovodioca pedijatrije, čime ju je nagradila za njenu nestručnost, nebrigu... Zar mogu nazvati lekarom nekog ko izgovori za pacijenta: "Samo da ne umre u mojoj smeni", navodi Ivana Šćekić

Smena doktora Zorana Bekića s mesta načelnika dečje onkologije na Institutu za onkologiju i radiologiju razljutila je roditelje mališana koji su se lečili ili se leče u toj ustanovi, a njihovom revoltu je još više doprinelo i to što Danica Grujičić, nova direktorka te ustanove, na to mesto postavlja doktorku s kojom oni nemaju dobra iskustva.

Prozvana... Lejla Paripović
Prozvana... Lejla Paripovićfoto: Medija Centar

Kuriru se pismom obratila Ivana Šćekić, čije se dete godinu dana lečilo na Institutu, ističući da će se to što je Grujičićeva imenovala Lejlu Paripović na Bekićevo mesto "odraziti na dalji tok lečenja dece na tom odeljenju". Reč je o, kako kaže, doktorki koja se plaši da joj neko dete "ne umre u smeni".

Nerad

- Doktorka Grujičić je uloge na Institutu podelila i time nagradila pojedine kojima nije mesto ni u blizini te ustanove. Naravno, postavila je doktorku Paripović za rukovodioca pedijatrijskog odeljenja i time je nagradila za svu njenu nestručnost, nebrigu, neznanje, nesposobnost koje već godinama pokazuje. Izgradila je sopstveni imidž. Kao roditelj koji je proveo godinu dana na dečjem odeljenju, potpuno sam kompetentna da iznesem ove i još niz drugih činjenica o stanju na tom odeljenju koje su rezultirale neradom, nesposobnošću i nestručnošću jedne nazovidoktorke - navodi Šćekićeva i dodaje:

- Zar mogu nazvati lekarom nekoga ko izgovori za pacijenta: "Samo da ne umre u mojoj smeni", zar je posao jednog lekara da izigrava policijskog službenika i ispituje roditelja da li je imao nameru doneti oružje i ubiti je ukoliko mu dete ne bude izlečeno... Zar ona da strahuje, a sve zbog toga što je izvukla jednu rečenicu iz konteksta i time htela prebaciti svoju krivicu na roditelje i napraviti razdor među lekarima.

Sklanjanje bolesnika

Šćekićeva pita i da li je "etički i humano" to što je Paripovićeva dete s krajnje lošom krvnom slikom i temperaturom 39 uputila na privatne klinike na lečenje, slala ga u urgentni blok Kliničkog centra s "namerom udaljiti pacijenta sa odeljenja u nadi da se neće više vratiti". Grujičićeva već dve nedelje odbija da odgovori na konkretna Kurira o svom radu na Institutu.

Saradnja s Bekićem

I S ODMORA JE BRINUO O DECI

foto: Privatna Arhiva

Šćekićeva kaže da je s doktorom Bekićem imala dobru saradnju: - Tokom godinu dana boravka na Institutu imali smo samo poverenja u Bekića. Njegova stručnost i humanizam nijednog trenutka nisu dovođeni u pitanje. Uvek spreman za konsultacije i bez našeg traženja, uvek prisutan kod pacijenata... Prilikom jutarnjih vizita svakom detetu se obraćao sa "sine" i "dušo", za razliku od drugih lekara u viziti koji su stajali u redu, ali iza medicinskih sestara. I za vreme godišnjeg odmora bio je u stalnoj vezi s dežurnim osobljem. Zbog svega ovoga zaslužuje da ga mi, roditelji, podržimo.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track