Najnovije vesti

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE POVODOM ISELJENJA LALOVIĆA: Pukovnik u penziji bespravno koristi dva stana u Beogradu!
Foto: Espreso.rs

reakcija

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE POVODOM ISELJENJA LALOVIĆA: Pukovnik u penziji bespravno koristi dva stana u Beogradu!

Društvo

Treći pokušaj iseljenja pukovnika Lalovića iz stana na Bežanijskoj kosi nije uspeo, vojska i policija su se povukle. Ministarstvo odbrane je odlučilo da se povodom ovog slučaja oglasi i da dostavi javnosti podatke za koje smatraju da se bespotrebno prikrivaju.

 

Pismo Ministarstva odbrane prenosimo u celosti:

 

Poštovani,

 

S obzirom da ste se bavili temom stanova penzionisanog pukovnika Lalovića dostavljamo vam sledeću informaciju za objavljivanje i radi sticanja pune slike o tom slučaju.

 

Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi dva stana u Beogradu koji su vlasništvo Ministarstva odbrane, i to: garsonjeru u Pohorskoj ulici i troiposoban stan u Vespučijevoj ulici.

 

 

Svi postupci koje je imenovani vodio su pravnosnažno okončani, i on nije u sporu sa Ministarstvom odbrane, već sa nadležnim sudom koji je doneo presudu. Na osnovu te presude u obavezi je da navedene stanove vrati Ministarstvu odbrane, što uporno odbija i dalje ih bespravno koristi.

 

Bespravnim korišćenjem oba stana Ministarstvu odbrane je učinjena šteta, zbog čega su nadležne službe protiv imenovanog pokrenule postupak za nadoknadu štete.

 

Garsonjeru u Pohorskoj ulici u Beogradu dobio je na privremeno korišćenje 15.11.2000. godine u vreme kada je bio na dužnosti zamenika predsednika Više stambene komisije. Gospodin Lalović je 13.03.2002. godine lično podneo zahtev da se rešenje o dodeli te garsonjere poništi, što je i učinjeno 10.04.2002. godine, ali je i pored toga i dalje bespravno koristi.

 

Rešenje za triposoban stan u Vespučijevoj ulici u Beogradu doneto je 14.10.2005. godine kada je obavljao dužnost načelnika prvog odseka odeljenja za stambene poslove.

 

 

Naime, na osnovu ličnog zahteva i pisane izjave Gojka Lalovića da želi da učestvuje sopstvenim sredstvima u iznosu od 58 odsto od vrednosti pripadajućeg stana, dodeljen mu je stan u zakup u naselju Bežanijska kosa, u ulici Vespučijeva, površine 93,29 metara kvadratnih. Izjava o sopstvenom učešću od 58 procenata od vrednosti stana direktno mu je omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan.

Uslov za uvođenje u posed dodeljenog stana bila je upravo uplata 58 odsto vrednosti stana, što imenovani nije učinio.

 

S obzirom na to da nije uspunio obaveze iz Ugovora o regulisanju prava i obaveza u rešavanju stambenog pitanja učešćem ličnim sredstvima, navedeno rešenje o dodeli tropiosobnog stana Stambena komisija je oglasila ništavnim još 12. novembra 2008. godine.

 

Uprkos tome, Lalović se bespravno i samoinicijativno uselio u predmetni stan.

 

 

Postupak po ovom predmetu je pravosnažno okončan pred nadležnim sudom i doneto je rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu broj 2II 2013/18 od 1. oktobra 2018. godine protiv izvršnog dužnika Gojka Lalovića radi predaje nepokretnosti stana u ulici Vespučijeva, praznog od lica i stvari izvršnom poveriocu Ministarstvu odbrane – VGC “Beograd”.

 

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije vode brigu o svojim aktivnim i penzionisanim pripadnicima, ali naglašavaju da su svi oni u obavezi da poštuju i da se pridržavaju zakonskih propisa i normativne regulative, kao i da sprovode odluke nadležnih organa.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...