HOROR! OVK LIKVIDIRALA PETOČLANU SRPSKU PORODICU: Bračni par Šutaković i njihovo troje dece ubijeni i bačeni u ponor, konačno posle 20 godina sahranili njihove posmrtne ostatke! (VIDEO)
Foto: printscreen Facebook/privatna arhiva

zločin bez kazne

HOROR! OVK LIKVIDIRALA PETOČLANU SRPSKU PORODICU: Bračni par Šutaković i njihovo troje dece ubijeni i bačeni u ponor, konačno posle 20 godina sahranili njihove posmrtne ostatke! (VIDEO)

Društvo -

Posmrtni ostaci članova porodice Šutaković, koju su pripadnici OVK ubili 1999. godine na KiM, konačno su predati porodici sahranjeni u Andrijevici u Crnoj Gori.

Tako su posle 20 godina kosti bračnog para Darinke i Nedeljka i njihovih sinova Aleksandra, Đorđa i Radoma našle mir. Opelo je obavljeno u manastiru Djurđevi stupovi, a posmrtni ostaci sahranjeni u Andrijevici u prisustvu porodice i prijatelja.

Petočlanu porodicu Šutaković su pripadnici OVK kidnapovali, mučili i zatim brutalno ubili. Njihovi posmrtni ostaci pronađeni su pre skoro godinu i po dana u grobnici „bunker“ u Đakovici. Komisija pretpostavlja da se u blizini ove lokacije nalaze još bar dve masovne grobnice.

- Pronađeno je ukupno 38 lica. Analizom dokumentacije zaključuje se da su oteta lica, nakon što su mučena i ubijena, bacana na deponije u neposrednoj blizini navedenih nelegalnih pritvora u industrijskoj zoni - piše u dokumentu.

Švedski forenzički tim, koji je angažovao Tribunal, posetio je 17. jula 1999. lokaciju i opisao tri tela tela na ulazu u bunker i jedno unutar njega, zajedno sa ostacima ubijenih pasa.

"Za porodicu i sve nas tragedija je najzad okončana i žao mi je što ovo nije urađeno i ranije", istakao je Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović.

Odalović kaže da se nada da će i nadležni organi koji se bave ovakvim istragama imati dovoljno dokaza da pokrenu proces za ovaj zločin i da će počinioci biti procesuirani.

"Očekujem da će i nadležni organi privremenih kosovskih institucija pokrenuti proces za ovaj zločin i da će specijalizovano tužilaštvo koje se bavi zločinima počinjenim nad Srbima od 1998. do 2000. godine ovaj teški zločin uzeti kao prioriet za pokretanje procedura", rekao je Odalović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Facebook/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track