NE PRESTAJE DA PROVOCIRA I ŠOKIRA: Teologu koji je na gej paradi nosio ikonu Bogorodice u bojama duge, nova meta je SRPSKA MAJKA! (FOTO)
Foto: printscreen Facebook

dodaje ulje na vatru

NE PRESTAJE DA PROVOCIRA I ŠOKIRA: Teologu koji je na gej paradi nosio ikonu Bogorodice u bojama duge, nova meta je SRPSKA MAJKA! (FOTO)

Društvo -

Nik Jovčić-Sas, inače teolog bio je učesnik ovogodišnje Parade ponose, koji je privukao pažnju noseći ikonu Bogorodice čiji je oreol bio u duginim bojama - zaštitnim znakom LGBT populacije.

Na društvenim mrežama ubrzo se pojavila fotografije tužbe upućene protiv Nikole Jovčića, teologa koji je šetao s pomenutom ikonom. U tužbi se navodi da je Nikola izvršio krivično delo iz člana 317 stav 1 u vezi sa stavom 2 krivičnog zakona Republike Srbije koje glasi:

"Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina".

Međutim on nije prestao sa provokacijama i posle niza uvredljivih komentara zbog toga što je tokom šetnje na Paradi nosio ikonu Bogorodice sa Isusom čiji su oreoli obojeni duginim bojama, na društvenim mrežama oglasio se novovom šokantnom porukom.

On je na svom tviter nalogu postavio ikonu svete Petke sa likom Svetlane Cece Ražnatović, a na kojoj su u prvom planu grudi. Nikola je uz sliku ostavio komentar " da bi ljudi koji osuđuju njega za postupak sa Prajda, na ovu fotografiju reagovali sa komentarom "dobre s.se".

Ubrzo su ispod fotografije nosvanuliašli su se oprečni komentari.Inače, pomenuta ikona s Cecom je deo magistarskog rada jedne devojke na temu društva danas u Srbiji, gde se želelo da se pokaže koliko su naša tradicija, vera i moral posrnuli.

Kurir.rs/Espreso

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track