SVAKE SEKUNDE OVOG PROKLETOG ŽIVOTA MAMA VRIŠTI NA SAV GLAS! Potresna poruka majke male Nađe (2), koja je preminula od morbila: Nisam ti pisala dva meseca, ali MAMA VIŠE NE MOŽE! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

DUŠA SE CEPA

SVAKE SEKUNDE OVOG PROKLETOG ŽIVOTA MAMA VRIŠTI NA SAV GLAS! Potresna poruka majke male Nađe (2), koja je preminula od morbila: Nisam ti pisala dva meseca, ali MAMA VIŠE NE MOŽE! (FOTO)

Društvo -

Mala Nađa Petrović (2) iz Kragujevca, preminula je pre godinu i po dana na Institutu za majku i dete, nakon što se lavovski borila sa mnogim zdravstvenim problemima koje su joj prouzrokovale male boginje. Njena majka Dragana podjednako je skrhana bolom kao i aprila 2018. godine, kada je ostala bez svog "anđela", kako je tepala devojčici.

Dragana se dva meseca nije oglašavala putem društvene mreže Fejsbuk o ovoj bolnoj temi, gde je inače imala običaj da podeli strahotu kroz koju je Nađa prošla nakon što je dobila male boginje. Sinoć se majka preminule devojčice ponovo obratila ljudima koi znaju njenu priču.

- Sunce moje... Živote moj... Šta da ti mama više napiše? Šta? Nisam ti pisala 2 meseca, rekli su mi "nemoj", rekli su mi "pusti je da počiva u miru", i to sam poslušala, ali mama više ne može... Mama ne može da ne vrišti na sav glas koliko te voli, mama ne može da ti ne napiše koliko joj fališ, mama ne može bez duše svoje, napisala je Dragana na Fejsbuku.

- Svake sekunde ovog prokletog života mama vrišti na sav glas, njena duša krvari... Njeno srce je slomljeno, njen život ne vredi više, njene sudbine bez tebe nema, a prošlost je ispunjena tobom, milo moje. Lepoto moja, živote moj, lepa moja... Tako sam te zvala. Tako te i dalje zovem, jer ti i dalje jesi lepa moja, najlepša moja. Lepša od najlepše noći, najlepše zore, lepša od života i najlepše cvetne livade. Sunce moje, zraku moj najsvetliji, suzo moja, stoji u potresnom Fejsbuk postu.

Dragana dalje moli Nađu da je uzme i povede sa sobom.

- Uzmi me, uzmi kad te molim, povedi me, jer tada bi mama bila najsrećnija, samo da te uzmem u naručje, samo miris da ti oseti mama, dodir, poljubac... Ma senku tvoju, bilo šta... kao u snu dok te držim, tugujem za tim osećajem, tugujem za tobom milo moje, lepa moja, najlepša moja, princezo moja, živote moj, napisala je Petrovićeva.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenju intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track