VELIKI NEMAR: Roditelji devojčice (2) koja se otrovala asepsolom će TUŽITI VRTIĆ u Rači! Iznenadićete se KOGA MAJKA JEDINO NE KRIVI za incident (FOTO)
Foto: Kurir/Privatna arhiva

odgovornost

VELIKI NEMAR: Roditelji devojčice (2) koja se otrovala asepsolom će TUŽITI VRTIĆ u Rači! Iznenadićete se KOGA MAJKA JEDINO NE KRIVI za incident (FOTO)

Društvo -

Dvoipogodišnja L.R (2) iz Rače, koja se otrovala hemijskim sredstvom asepsolom u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" u tom mestu, nalazi se na intenzivnoj nezi u Pedijatrijskoj klinici, dok njeni roditelji kažu da će zbog nemara verovatno tužiti vrtić.

- Najverovatnije ćemo zbog velikog nemara tužiti upravu vrtića. U ovom trenutku meni je najvažnije da mi se dete oporavlja. Jedva čekam da odem kući, uz, naravno, potvrdu lekara da moja kćerka neće imati nikakve posledice po zdravlje, rekla je u razgovoru za Novosti Jelena Radovanović, majka dvoipogodišnje devojčice L.R.

foto: RTS Printscreen

Trovanje se dogodilo kada je vaspitačica žednom detetu, misleći da je u pitanju voda, greškom dala da pije iz flašice u koju je neko sipao asepsol. Dete je počelo da povraća i brzo je prevezeno u Dom zdravlja u Rači. Nisu odmah znali o čemu je reč i devojčica je prebačena u Klinički centar u Kragujevcu.

Kako kažu u ovoj ustanovi, dete je klinički stabilno. Portparol KC Vanja Đorđević kazala je u četvrtak da dete do daljeg ostaje na intenzivnoj nezi u Pedijatrijskoj klinici.

Porodica devojčice odgovornost za incident pripisuje upravi predškolske ustanove, jer se po svemu sudeći, sredstva za higijenu i druge opasne materije neadekvatno čuvaju.

- Takav javašluk velika je opasnost za svako dete u tom vrtiću. Bez obzira na sve, zahvalna sam vaspitačici što me je obavestila o kojoj hemikaliji je reč, jer je time omogućeno da se dete pravilno leči. Koliko znam, moja ćerka je popila malo tečnosti, koja u slučaju unosa veće količine može da bude i smrtonosna, kaže majka Jelena, koja je neprekidno uz svoje dete u kragujevačkoj bolnici.

foto: RTS Printscreen

Direktorka PU "Naša radost" u Rači, Ljubina Jeftić, kaže da je pokrenut disciplinski postupak, te da će odgovorni za incident odgovarati.

Načelnik školske uprave u Kragujevcu, Goran Joksimović potvrđuje da je dobio izveštaj direktorke PU iz Rače, te da je prosleđen Ministarstvu prosvete, da je za ovaj slučaj nadležna Republička prosvetna inspekcija.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track