OVO JE MALIŠAN KOJEG JE MAJKA OSTAVILA U KONTEJNERU U ŽARKOVU: Dečak je zdrav, hraniteljska porodica se dobro brine o njemu (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

tužna priča sa srećnim krajem

OVO JE MALIŠAN KOJEG JE MAJKA OSTAVILA U KONTEJNERU U ŽARKOVU: Dečak je zdrav, hraniteljska porodica se dobro brine o njemu (FOTO)

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je bebu, koja je pre nepunih mesec dana ostavljena odmah po rođenju u kontejneru u Žarkovu, a koja je sada smeštena u hraniteljsku porodicu i kako kaže u dobrom je stanju i živi u dobrim uslovima.

foto: Zorana Jevtić

Đorđević je rekao da se Vlada Srbije zalaže da svoj deci obezbedi sigurno detinjstvo i bezbrižno odrastanje u kom će biti okruženi ljubavlju, jer joj je cilj da svi oni izrastu u kvalitetne, srećne i zadovoljne ljude koji će predstavljati i graditi budućnost naše zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Beba je u zdravstveno dobrom stanju, što je i najbitnije. Veoma sam zadovoljan uslovima u kojima sada živi, a koje joj je obezbedila ova hraniteljska porodica i zaista se nadam da će ovaj dečak ovde biti srećan. Trenutno je u toku proces upis njegovih podataka u matične knjige, a sve naredne korake, koje su u vezi njegovog zbrinjavanja ćemo aktivno pratiti", rekao je ministar.

Đorđević je još jednom naglasio, da ukoliko se roditelji već odluče da nažalost ne žele da brinu o svojoj deci, da ih nikada ne ostavljaju u uslovima koji su rizični za njihov život već to mogu da urade u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite.

Prema rečima ministra, ovako nehuman način ostavljanja dece je nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i resorno ministarstvo učiniće sve da to i spreči putem medijskih kampanja, ali i izmenom zakona i podzakonskih akata, jer nijedno dete ne zalužuje ovakvu tužnu sudbinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track