SADA GA BAREM NIŠTA NE BOLI! Potresne reči majke malog Despota (12) koji je preminuo slamaju srce: Gde si sad LEPTIRU MOJ MALI (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Despot Lazić

OGROMNA TUGA

SADA GA BAREM NIŠTA NE BOLI! Potresne reči majke malog Despota (12) koji je preminuo slamaju srce: Gde si sad LEPTIRU MOJ MALI (FOTO)

Društvo -

Despot Lazić, dečak leptir, preminuo je u petak uveče nakon što je tog dana srce po treći put prestalo da mu kuca.

- Sanjam te kroz prvi sneg što pada. Odlazim iz ovog glupog grada. Gde si sad leptiru moj mali? Što me ostavi?, porukom koja steže srca od sina Despota oprostila se njegova majka Sofija Lazić. Ona je uz stihove poznate pesme dodala i: "Voli te mama, dok živim, živećeš i ti dušo majkina".

Njen sin Despot Lazić (12) preminuo je u petak oko 20 sati u Institutu za majku i dete u Beogradu usled slabljenja srca izazvanog retkim oboljenjem kože kod nas poznate kao "deca leptiri", a koju medicina stručno naziva bulozna epidemorliza i za koju nije pronašla lek.

foto: Facebook Printscreen

Mali nevoljnik je nekoliko dana bio bez svesti i priključen na aparate. Uprkos lošim prognoza, tinjala je nada da će preživeti. I u petak popodne kada je Despotu dva puta srce stalo, pa ga lekari reanimirali i vratili u život, Sofija i Aleksandar Lazić nisu gubili veru u preokret. Isto veče Despotu je srce opet stalo, bolest je prekinula detinjstvo. Teško, bolno, napaćeno, ali opet detinjstvo.

- Svi smo bili svesni da će ovo jednom doći jer je bolest neizlečiva i sa njom se ne može dugo živeti, ali se nismo nadali da će stići ovako brzo. Ipak je bio premlad. Kako god bio težak, život je život. Ako nam je za utehu, sada ga barem ništa ne boli. Dabogda nikada nikog na svetu ne zadesilo ono što je mog sina i celu porodicu, smogla je snage da ispriča Sofija Lazić.

Despota žali cela Srbija. Kada se tužna vest pronela Bajinom Baštom, cela varoš na Drini plakala je za namučenim detetom.

- Mama, znam da je došao kraj. Ne bojim se smrti. Želim samo da me pustite da odem, nemam snage da se mučim više. Pozdravi sve, poslednje je što je Despot rekao majci Sofiji pre nego što je izgubio svest.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track