OTKAZANE SVE EKSKURZIJE BEOGRADSKIH ĐAKA! 650 školaraca čekalo satima da krenu na put, ali im to nije dozvoljeno! (FOTO)
Foto: Kurir/Zvonko Ninkov

nema polaska

OTKAZANE SVE EKSKURZIJE BEOGRADSKIH ĐAKA! 650 školaraca čekalo satima da krenu na put, ali im to nije dozvoljeno! (FOTO)

Društvo -

Oko 650 učenika OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, što je oko 30 odeljenja, nije jutros otputovalo na planirane izlete jer vozači autobusa tri autoprevoznika nisu ispunili sve neophodne zahteve po novom Pravilniku o prevozu dece. Prema planu, deca od drugog do četvrtog razreda trebalo je da krenu u 7.45, ali se zbog dodatnih pregleda polazak odlagao sve do 9.30 kada je konačno odlučeno da đaci neće poći na izlet.

Trebalo je da deca idu u Viminacijum, Tršić i Oplenac.

Iako su autobusi prošli neophodni tehnički pregled, a vozači alkotest, policija je utvrdila da prevoznici nemaju licence, odnosno odgovarujuće kvalifikacione kartice za obavljanje posla profesionalanog vozača.

foto: Kurir/Zvonko Ninkov

- Inspektori su utvrdili da zbog kvalifikacionih kartica vozača deca ne mogu da krenu na izlet. U pitanju je 10 autobusa, a samo su dvojica vozača imali odgovarajuću kvalifikacionu karticu - kaže direktor škole "Pavle Savić" u Mirijevu, Milan Krstić. Takođe, prilikom pregleda autobusa konstatovano je i da u jednom autobusu nema sigurnosnih pojaseva, što je bio dodatan razlog da ne bude polazaka. - Nama je rečeno da te licence možemo da izvadimo do kraja godine, a sada nam traže da ih imamo kod sebe. Neki od nas su je izvadili preko firme, a drugima je ostavljeno da sami se pobrinu da nabave te dozvole, rekao je za Kurir jedan od vozača kojem nije dozvoljeno da vozi. Nezvanično, iz istog razloga je i juče jedanaest autobusa beogradskih škola odvraćeno od polaska na izlete i ekskurzije.

Kurir.rs/Z.N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track