SRAMNO BAHAĆENJE BIVŠEG ČELNIKA NA VOŽDOVCU: Funkcioner DS UKRAO struju za 7,5 miliona
Foto: Shutterstock

Bruka

SRAMNO BAHAĆENJE BIVŠEG ČELNIKA NA VOŽDOVCU: Funkcioner DS UKRAO struju za 7,5 miliona

Društvo -

Anđelković je krao električnu energiju za svoje objekte na Voždovcu tako što je od dalekovoda sproveo kablove ispod auto-puta. Kontrole EPS su ga od 2015. godine čak 56 puta uhvatile u krađi struje

Igor Anđelković, koji je bio gradski funkcioner u vreme vladavine Demokratske stranke (DS), uhvaćen je u krađi struje čak 56 puta, a oštetio je Elektroprivredu Srbije (EPS) za iznos od neverovatnih 7,5 miliona dinara!

Naime, kako saznajemo, Igor Anđelković, koji je bio načelnik za opšte poslove u opštini Voždovac u vreme demokrata i Dragana Đilasa, nelegalno je priključio na distributivnu mrežu čitavu stambenu zgradu, teretanu, kao i objekat u kojem se nalaze građevinske mašine.

Oglušio se o propise

- Anđelković je uhvaćen u krađi struje u svojim objektima u Mokroluškoj ulici na Voždovcu pošto je od dalekovoda sproveo kablove ispod auto-puta. O njegovoj bahatosti najbolje govori to što su kontrole EPS Anđelkovića od 2015. godine čak 56 puta uhvatile u krađi struje. Time je oštetio to preduzeće za ukupno 7,5 miliona dinara. Ne samo da je krao struju za svoju kuću već je nelegalno napajao više stambenih zgrada i poslovni objekat, zbog čega je protiv njega podneta čak 21 krivična prijava - priča za Kurir dobro obavešteni izvor i dodaje da je zastrašujuća činjenica da se Anđelković, koji je obavljao izuzetno odgovornu javnu funkciju, tako grubo oglušio o propise.

- Anđelković nikad nije legalno priključio na distributivnu mrežu ni stambene zgrade ni poslovni objekat. Jedino je legalno bila priključena njegova kuća, ali joj je još 2016. godine isključeno napajanje zbog krađe struje - dodaje naš izvor.

Hitna reakcija države

Dragan Dobrašinović, predsednik NVO Koalicija za nadzor javnih finansija, kaže da bi država hitno trebalo da reaguje i da dokaže da za sve njene građane važe ista pravila.

- Za političare i funkcionere, bilo da su sadašnji ili bivši, često važe drugačiji aršini. U tim procesima oni često prolaze bez krivičnopravnih posledica, za razliku od običnih građana. Ako u ovom slučaju postoje krivični postupci, svi organi treba da reaguju u skladu sa zakonom - kaže Dobrašinović.

foto: Zorana Jevtić

EPS

SVE JE NA POLICIJI I TUŽILAŠTVU

U EPS kažu da zbog zakonskih ograničenja i odredbi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti nemaju pravo da objavljuju imena i podatke korisnika, ni onih koji neovlašćeno koriste električnu energiju, ali da „u saradnji s policijom intenzivno rade na pronalaženju počinilaca i pokretanju krivičnih prijava“.

- EPS ima jednak odnos prema svim korisnicima i neovlašćena potrošnja električne energije utvrđuje se u skladu sa odredbama Zakona o energetici u postupku redovne ili vanredne kontrole mernog mesta - rekli su iz EPS.

Anđelković

BLAGE VEZE NEMAM S TIM

Igor Anđelković bio je vrlo iznenađen kada smo ga pozvali i nevešto je pokušao da objasni da „nema veze s celim slučajem“.

- Blage veze nemam s tim. U šoku sam. Ja sam vlasnik samo dela porodične kuće u Mokroluškoj ulici. Znam da je bilo nekih problema... Možda jedna prijava. Ne znam tačno zbog čega - rekao je on za Kurir i zamolio da ga pozovemo za nekoliko minuta, nakon čega se više nije javljao na broj telefona poznat redakciji.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs / ekipa Кurira

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track