ZASADI DRVO! Velika akcija Adria Media Group, dm drogerie markt i partnera: Zasadite bar jedno drvo (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

Krećemo! FINALE ČETVOROMESEČNE KAMPANJE

ZASADI DRVO! Velika akcija Adria Media Group, dm drogerie markt i partnera: Zasadite bar jedno drvo (KURIR TV)

Društvo -

Krećemo! Danas ćemo zasaditi preko 50.000 stabala na čak 34 lokacije širom Srbije, sa više hiljada volontera koji su se prijavili u okviru akcije Zasadi drvo.

15.02 - Danas je na 34 lokaciji zasađeno više od 51.000 stabala (51.256)

14.53 - Mira Fiškalović, Botanička bašta "Jevremovac": Bitno je shvatiti šta priroda daje ljudima i zato je edukacija vrlo vađna. Drago nam je što u botaničku baštu dolaze najviše deca.

14.36 - Poznati o prirodi: Jedan čovek tokom života potroši kiseonika koliko proizvedu tri drveta, zato zasadite tri drveta

14.29 - Marko Kazimirović, msc. asistent Šumarski Fakultet: "Nauka je preporučila kao meru samo pošuvljavanje. Moramo da negujemo šumu, to je naš zadatak. Aktivnost studenata u akcijama ovog tipa je za svaku pohvalu. Još nešto treba da naučimo, a to je da ukonimo neprirodne materijale iz upotrebe.

foto: Kurir TV

14.28 - Savo Milošević: Najveća konekcija sa univerzumom je kroz prirodu, zato treba da je zaštitimo. Svaka akcija koja ima za cilj povratak čoveka prirodi je važna.

14.19 - Muralista Artez Andrej Žikić Artez, umetnik: Akija zasadi drvo me je inspirisala. Ovo je prvi digitalno dokumentovani mural. Potreba za ozelenjivanjem izlazi iz mene kroz moje radove.

foto: Kurir TV

14.15 - Ana Filipović ispred kompanije ImpactECO: Pojedinci nisu svesni važnosti projekata poput ovog, ali mi želimo da utičemo na svest ljudi, a pre svega dece kako bi Srbija bila edukovana po ekološkim pitanjima.

13.59 - Miroslav Mihajilović, sekretar Pokreta gorana Srbije: Kroz sadnju drveća valorizujemo i pokažemo šta mi to radimo u okviru naše organizacije. Pokret gorana Srbije se izmenio zbog toga što smo prvih 40 godina radili na pošumljavanju, a danas moramo da negujemo to što smo zasadili, ali najvažnije je da podstičemo našu ulogu u edukativno-vaspitnom procesu.

foto: Kurir TV

13.52 - Pokret Gorana Srbije na Ušću: Juče deca sadila više vrsta drveća u Beogradu

13.41 - Ljiljana Sovilj, šef Odseka za šumarsku politiku i realizaciju mera na unapređenju šumarstva, Uprava za šume: Pošumljavanje je trošak, ali će se plodovi ovog rada videti nakon desetina godina. Zato je bitno uvek odvojiti sredstva za sadnju. Medijska promocija je važna jer osvešćuje ljude. Važno je i pošumiti, ali treba obratiti pažnju i kako, gde i čime se to vrši.

foto: Kurir TV

13.31 - Milan Veselinov, CirEkon: Cirkularna ekonomija u Srbiji ima za cilj da sveobuhvatno pokrene pogotovo kroz edukacije recikliranje materijala. Obnavljaju se prirodni resursi.

foto: Kurir TV

13.20 - Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju, PKS: Akcija je vrlo dobra sinergija koja dokazuje da možemo uticati na klimatske promene. Dokazuje se i da utičemo i na privredne grane koje su profitabilne.

13.15 - Botanička Bašta "Jevremovac" slavi 130 godina postojanja.

foto: Kurir TV

13.00 - Ješa Erčić, izvršni direktor JP "Srbijašume“: Današnja akcija prestavlja svakodnevnu aktivnost, ali pošto su klimatske promene aktuelne svaka akcija je dobrodošla. Zahvalnost Adria Media Grupi.

foto: Kurir TV

Nataša Manojlović, PR menadžer JP "Srbijašume“: Velika je moć medija kad je značaj pošumnjavanja u pitanju. Dokaz je ova današnja akcija. Volonteri su bili voljni da daju svoj doprinos, želeli su da izađu i da zasade drvo.

foto: Kurir TV

12.45 - Marko Marinković, izvršni direktor JP "Vojvodinašume": Osnovna delartnost je gajenje šuma, tako da mi samo nastavljamo svakodnevni posao. Ipak, pomoć je dobrodošla. Glavna prepreka pošumljavanju je raspoloživost područja. Vojvodina je poljoprivredno područje, pa treba iznivelisati izmežu tih površina i onih koje mogu da se pošume. Danas sadimo u Subotici, Apatinu i Odžacima

foto: Kurir TV

Slađana Dabić, JP "Vojvodinašume": Uključujemo srednje škole u ovakve akcije jer je poenta da čuvaju šume. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da su deca oduševljena danima provedenim u prirodi i kako upravo tu najviše uče.

foto: Kurir TV

12.30 - Predrag Petrović, član uprave dm Srbija: Identitet naše kompanije je društvena i ekološka odgovornost. Svesni smo šta se dešava u celom svetu. Srbija je deo sveta. Svi se pitaju šta je naša budućnost. Ovakva inicijativa kada slavimo 15 godina rada u Srbiji je došla kao mogućnost da se zahvalimo zajednici, da svim partnerima ovog projekta omogućimo sadnjom preko 50.000 drveća na preko 15 lokacija, da damo doprinos našoj zajednici i proslavimo jubilej. Ekološki aspekt je jedan od važnijih, a naša kompanija se pozabavila biorazgradivim pakovanjima, organskom hranom i svim ostalim.

foto: Kurir TV

12.17 - Igor Žeželj, direktor AMG: Pokrenuli smo platformu održive budućnosti, gde nam je cilj da što veći broj građana i društvenih subjekata, kompanija, državnih institucija, NGO sektora animiramo i podržimo u borbi. Mislim da idemo dobrim putem, a nakon današnjeg dana videćemo kakvi su prvi rezultati. Projekat pošumljavanja je vrlo konkretan. Mediji mogu da pomognu u edukaciji građana na planu ekologije i važnosti zelenila. Idem u Boljevce i mislim da ću zasaditi bar jedno drvo.

foto: Kurir TV

12.10 - Branislav Nedimović: Borimo se za društvenu odgovornost svi zajedno.

Akciju su pokrenuli Adria Media Group i "dm drogerie markt", zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom "Jevremovac" i danas će zajedno sa građanima volonterima postaviti svojevrstan rekord jer ovakve masovne radne akcije pošumljavanja još nije bilo kod nas.

Četvoromesečna kampanja je prethodila velikoj sadnji sa ciljem da edukujemo javnost i podignemo svest o značaju šuma koje su jedan od najvažnijih faktora očuvanja životne sredine za buduće generacije.

1 / 20 Foto: Zorana Jevtić

A danas nas pratite uživo u emisiji Zasadi drvo na kurir.rs, kurir facebook i youtube.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track