OVA OPŠTINA DAJE BESPLATNO STANOVE I KUĆE: Šansa za  građane Srbije bez krova nad glavom, a evo ko DOBIJA I 4.000 EVRA!
Foto: Wikipedia

i ovoga ima u srbiji

OVA OPŠTINA DAJE BESPLATNO STANOVE I KUĆE: Šansa za građane Srbije bez krova nad glavom, a evo ko DOBIJA I 4.000 EVRA!

Društvo -

Opština Knjaževac veruje da će podelom državnih stanova i kuća na korišćenje građanima koji žele da žive u ovom gradu zaustaviti negativni prirodni priraštaj.

Prema popisu iz 2011. godine u knjaževačkoj opštini bilo je nešto više od 32.000 stanovnika. Desetak godina kasnije, taj broj je opao za nekoliko hiljada. Zbog svega rečenog, opštinske vlasti su pored ostalih mera za povećanje broja žitelja na ovom području ponudile besplatan smeštaj svim građanima Srbije koji žele da žive u ovoj opštini.

U opštini Knjaževac kažu da je u toku popis objekata koji su u državnom vlasništvu. Po završetku tog posla, kuće i stanovi će biti renovirani i ponuđeni, besplatno, na korišćenje svim građanima Srbije, piše RTS.

"Mi želimo da na ovaj način uz sve mere pronatalne politike, a naveo bih četiri hiljade evra za svaku nezaposlenu majku koja rodi treće dete, mi želimo da povećamo broj stanovnika. U svakom selu u kome bi došao da živi jedan bračni par, to bi, možda, značilo još nekoliko dece u tom selu, to bi značilo i opstanak tih naših sela", kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

U Knjaževcu kažu da je ova javna pozivnica dobra osnova za sveukupan razvoj, tim pre što će budući stanovnici ove opštine imati mogućnost zaposlenja, kako u industrijskom, tako i u poljoprivrednom sektoru.

Kurir.rs/RTS

Foto Wikipedoia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track