ĐE TI JE KROKODIL, ĐE TI JE ALIGATOR? OVAKO BESEDI OTAC RAFAILO: O pumama, zmijama, sanovniku i kućnim ljubimcima! VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

šta god da progovori, o njegovim rečima dugo se priča

ĐE TI JE KROKODIL, ĐE TI JE ALIGATOR? OVAKO BESEDI OTAC RAFAILO: O pumama, zmijama, sanovniku i kućnim ljubimcima! VIDEO

Društvo -

BUDVA - Kad god i gde god progovori, otac Rafailo privlači veliku pažnju, a njegove besede prepričavaju se godinama.

Jednom prilikom, pre skoro pet godina, održao je besedu o sanovniku i kućnim ljubimcima.

- Nije šala, zbilja je! Došao neki brat, kršteni čovek, i pitao može li da ostavi ime svog kućnog ljubimca da se pominje u molitvama?! A malo pre toga došla je jedna sestra i ’ladno pitala ima li sanovnik ovde, u prodavnici?! Pa se i uvredila kad joj je stavljeno do znanja da mi ne tumačimo snove... - ispričao je otac Rafailo sa čim se sve sretao.

Otac Rafailo Boljević, iguman manastira Podmaine kod Budve, istom tom prilikom osvrnuo se i na pomamu za firmiranom garderobom, pa je u besedi govorio o krokodilima i pumama!

- Nije važna obuća nego da je krokodil na njoj... Đe ti je krokodil, đe ti je aligator... Te neke žabice, te neke zmijice, škorpijice, sad se sve to tetovira... Zmija koliko god hoćeš... Zmije, gmizavci, pauk vrlo tražen... Ta demonska simbolika - zapitao se otac Rafailo.

(Kurir.rs/Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track