SUPERNOVA UNITED GRUPI Prestanite da lažete i konačno pošaljite ugovor Telekomu Srbija za N1, SK, Nova S i Nova sport
Foto: Printscreen

nastavlja se spor

SUPERNOVA UNITED GRUPI Prestanite da lažete i konačno pošaljite ugovor Telekomu Srbija za N1, SK, Nova S i Nova sport

Društvo -

Supernova i Junajted grupa (United) i dalje se spore oko ugovora o distribuciji programa pojedinih kanala, poput N1, Sport klub, Nova S, Nova sport.

Kablovski operator Supernova zatražila je danas od Junajted grupe da pošalje ugovor za SVE svoje kanale, ističući da nema nikakav problem da se objavi čitava e-mail prepiska sa Junajted medijom (United Media), niti predlog ugovora koji je ponuđen da se potpiše i da se on uporedi sa starim ugovorom sa Radijus Vektorom. Ovo je odgovor Supernove na novo današnje saopštenje Junajted grupe u kojem se tvrdi da je kablovskom operatoru Supernovi "ponuđeni svi kanali koje je i do sada emitovala, uključujući i N1 i Sportklub, ali za celu Telekomovu mrežu i sve korisnike", o čemu, navodi Junajted grupa, "poseduje pisane dokaze".

"Junajted grupa je, naravno, insistirala na transparetnom ugovoru kako Telekomova fantomska firma ne bi piratski zloupotrebila naš signal. To je, zapravo, zahtev koji se podmeće kao neistina o ograničavanju teritorija, jer smo kao ozbiljna kompanija samo želeli dokaz gde će se sve pustiti signal naših programa i kolikom broju korisnika. Naš legalni zahtev da znamo ge će sve Telekomova fantomska firma distribuirati naše kanale, podmeće se kao još jedna lažna optužba da 'ograničavamo razvoj Telekoma'", navela je Junajted grupa, dodajući i da od Telekoma Srbija "nikada nije dobila ponudu za emitovanje njihovih programa poput Arene Sport". U odgovoru na ovo saopštenje, Supernova je pozvala Junajted grupu da "prestane da laže" i da "konačno pošalje Telekomu Srbija ugovor za SVE svoje kanale" i da se taj ugovor uporedi sa starim ugovorom sa Radijus Vektorom.

Iz tog ugovora, navodi Supernova, dokazaće se sledeće:

"1. Da je novi ugovor NEZAKONIT i višestruko nepovoljniji od starog ugovora sa Radijus Vektorom, ali da smo i te nepovoljne komercijalne uslove (cenu i trajanje) mi prihvatili! 2. Da smo tražili garanciju, pre svega zbog naših korisnika, za sadržaj na kanalima Sport kluba koju nisu želeli da daju! Da se ne bi desila situacija iz Bosne i Hercegovine - da se prvo potpišu ugovori za Sport klub, a onda kada se to uradi krene agresivna kampanja da je sav kvalitetan sadržaj prebačen na Novu Sport!

3. Da nismo prihvatili teritorijalna ograničenja koja su u suprotnosti sa zakonom i koje bi diskriminisali naše korisnike!

4. Iz prepiske se vidi da smo tražili ponudu za ceo Telekom Srbija i nažalost pisanu ponudu i predlog ugovora nikada nismo dobili!

5. Iz prepiske se vidi i da smo tražili ponudu za sve kanale United Grupe!

Iz te prepiske videće se da smo poslednjeg trenutka pokušavali da napravimo kakav takav kompromis, samo da bi korisnicima omogućili što bolju ponudu, molbom da do konačnog dogovora, produže kablovskim operaterima u našem sistemu Supernova, za dva meseca, što takođe nisu prihvatili! Javnost može da se uveri da je istu vrstu arogancije i isključivosti ova kompanija pokazala i na tržištima BiH, Slovenije i Hrvatske", ističe Supernova u saopštenju.

U saopštenju Supernove piše i ovo: "Ono što je novo, je da se uz prepoznatljivu aroganciju u našem slučaju koristi i ton pun uvreda, gde se iznošenjem poluistina i potpunih neistina pokušava da sakrije očigledna namera da se najvećem konkurentu nanese šteta i nastavi dugogodišnja praksa uništavanja Telekoma Srbija, na čemu je ova kompanija i izgradila svu snagu uticaj i medijski monopol u Srbiji! Što se tiče kleveta na račun Telekoma Srbija i Supernove, u cilju urušavanja kompanijskog imidža, obaveštavamo javnost da ćemo potražiti pravdu na sudu".

(Kurir.rs/Mondo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track