SRBE VOZI AUTOBUS BEZ KOČNICA I VOLANA! Nemački policajci ZABEZEKNUTI: Curi ulje, rupe napunjene pur-penom, zarđao...
Foto: Twiter

Firma Krstić 21. veka: Nemci u šoku

SRBE VOZI AUTOBUS BEZ KOČNICA I VOLANA! Nemački policajci ZABEZEKNUTI: Curi ulje, rupe napunjene pur-penom, zarđao...

Društvo -

Za otpad: Prema informacijama berlinske policije, toliko sablaznute ovim slučajem da su ga objavile na svom Tviter nalagu, što inače ne rade, autobus koji se uputio za Srbiju zaustavljen je u utorak na glavnoj autobuskoj stanici u Berlinu

Nemačka policija isključila je iz saobraćaja autobus pun putnika srpskog prevoznika „Panonijabus“, koji je išao iz Bremena ka Nišu, nakon što su utvrdili da je vozilo u katastrofalnom stanju i „spremno za otpad“, kako su izvestili nemački mediji.

foto: Twiter

Prema informacijama berlinske policije, toliko sablaznute ovim slučajem da su ga objavile na svom Tviter nalagu, što inače ne rade, autobus koji se uputio za Srbiju zaustavljen je u utorak na glavnoj autobuskoj stanici u Berlinu.

foto: Twiter

- Neispravne kočnice, volan i amortizeri, ulje i hidraulične tečnosti su curile, zarđala karoserija, rupe na školjci zakrpljene pur-penom... - navela je berlinska policija listu kvarova na srpskom autobusu, koji je, inače, u vožnji od Bremena do Niša trebalo da provede 29 sati.

Nemce je zapanjila i činjenica da je ovo vozilo već imalo kilometražu od 1,3 miliona kilometara. Autobus je predat Asocijaciji tehničkih inspekcija (TÜV).

Kršina u saobraćaju zapanjila je i Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji se pita kako je taj autobus prošao tehnički pregled u Srbiji.

foto: Twiter

- Zabrinjavajuće je što ovaj autobus prevozi veliki broj putnika i predstavlja veliku opasnost i po putnike i po sve druge učesnike u saobraćaju. Ne sme sve da se završi na izveštaju berlinske policije, naša policija mora odmah da reaguje! Mora da sprovede postupak vanrednog tehničkog pregleda, da se traži dokumentaciju od Nemačke o postupku koji su oni sproveli i da se preduzmu odgovarajuće mere protiv odgovornih lica - rekao je Okanović za Kurir.

Ovaj slučaj, kako dodaje, otvara i pitanje koliko još autobusa u ovakvom ili sličnom stanju cirkuliše u saobraćaju.

Panonijabus

ČEKAMO REZULTATE TEHNIČKOG

Iz kompanije „Panonijabus“ kažu:

- Ovako nešto se nama retko dešava i u poslednje vreme nismo imali probleme. Čekamo da vidimo šta će se utvrditi na tehničkom pregledu, autobus je još u Nemačkoj. Nakon što je naš autobus isključen, drugi prevoznik naše putnike odvezao do lokacija za koje su karte i kupili - naveli su za Kurir iz „Panonijabusa“, dok zvaničnu izjavu direktora te firme juče nismo dobili.

(Kurir.rs / N. T. / Foto:Twiter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja