JAVNE LIČNOSTI I UDRUŽENJA BEZ KOMENTARA: Ćute nakon što ih je N1 zloupotrebio
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

kampanja zasnovana na lažnoj vesti

JAVNE LIČNOSTI I UDRUŽENJA BEZ KOMENTARA: Ćute nakon što ih je N1 zloupotrebio

Društvo -

Pojedini novinari, predstavnici novinarskih udruženja i samozvanih lovaca na lažne vesti, koji su zdušno podržavali kampanju #DaSeVidiN1, potpuno su zaćutali nakon otkrića da su dovedeni u zabludu i da je cela kampanja N1 zasnovana na lažnoj vesti.

Nakon objavljivanja dokaza o tome da je Junajted medija poslala zahtev da se obustavi emitovanje njihovih programa na Supernovi, niko od njih više nije želeo da priča o toj temi iako danima upravo to rade.

Na konkretna pitanja Kurira "Da li vam je poznato da Telekom nije isključio N1, kao što tvrde na toj televiziji, već da je Junajted medija zahtevala od Telekoma da isključi te kanale?" i "Kako komentarišete to što N1 traži vraćanje kanala, iako nisu podneli nikakav zvaničan zahtev Telekomu?" niko od njih nije odgovorio, čime su praktično priznali da su napravili grešku.

Oni koji su gostovali na N1, uvereni da je Telekom tu televiziju izbacio iz ponude, zanemeli su na naše pozive. Novinarka Gordana Suša pravdala se da ima obaveza, dok nam je Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku spustio slušalicu.

foto: Printsreen

Milovan Nikolić, pomoćnik urednika portala "Fejk njuz tragač", tvrdi da o ovom slučaju "nije informisan".

- Nemam dovoljno informacija da bih komentarisao ovaj slučaj i procenio šta je tačno, a šta ne. Treba da se napravi detaljna analiza svih medija kako bi se videla šta je istina - rekao je Nikolić.

Na konkretna pitanja Kurira nisu želeli da odgovore ni Vladimir Radomirović, predsednik UNS, kao ni njegov kolega iz udruženja Nino Brajović, ali ni Vesna Radojević, urednica portala Raskrikavanje. Željko Bodrožić iz NUNS je, umesto odgovora, izneo niz uvreda na račun Kurira.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track