KORONAVIRUS ĆE UGINUTI U APRILU! Obraćanje dr Nestorovića je SLUŠALA CELA SRBIJA: Otkrio najvažnije stvari o ovom virusu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

načelnik pulmologije i alergologije u tiršovoj

KORONAVIRUS ĆE UGINUTI U APRILU! Obraćanje dr Nestorovića je SLUŠALA CELA SRBIJA: Otkrio najvažnije stvari o ovom virusu

Društvo -

Ko Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati april mesec a u aprilu mesecu će izaći sunčevi UV zraci, vi ćete imati puno vitamina D u organizmu, to će pomoći imunitetu, virus će da ugine, poručuje prof. Nestorović

Ne mogu da verujem da se narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplašio najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, rekao je prof. dr Branimir Nestorović načelnik pulmologije i alergologije u Tiršovoj.

On je kako je rekao na sastanku koji je održao predsednik Aleksandar Vučić, bio protiv poručivanja maski.

"To je potpuno besmisleno. Da nemamo test mi ne bismo znali da je epidemija. Ne znam koliko ste svesni toga da smo u toku epidemije gripa koja se sada završila imali izuzetno teške slučajve. Imamo devojčicu koja je ostala paralizovana posle gripa, mišići su joj bili uništeni skroz. Imali smo ekstra teške pneumonije... To ništa nije bilo interesantno i sad odjednom neki koronavirus", rekao je dr Nestorović.

On je naglasio da apsolutno nema nikakvog razloga za paniku.

"Stvarno apelujem na ljude da ne veruju neproverenim informacijama. Ljudi, epidemija u Kini je pri kraju. Ona je počela 7. decembra. Već se zna da pada virulencija virusa. Virus je sve slabiji i slabiji. A inače je slab. Inače žene imaju blage oblike ovog virusa, štiti ih estrogen. Prema tome vi slobodno u šoping u Italiju, čujem da će biti popusti jer niko neće ići tamo. Šalim se ali zaista sam zatečen bio kad je počela sva ta priča... Koronavirus je najslabiji kada se uporedi sa SARS-om i MERS-om", rekao je dr Nestorović.

Prema njegovim rečima to što se zatvaraju granice i što avioni ne lete je potpuna besmislica.

"Francuski ministar zdravlja je rekao jednu fenomenalnu rečenicu - Virusi ne pokazuju pasoše i ne zastaju na granicama, virusi se šire", rekao je dr Nestorović i potom uputio apel svim građanima:

"Ko Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati april mesec a u aprilu mesecu će izaći sunčevi UV zraci, vi ćete imati puno vitamina D u organizmu, to će pomoći imunitetu, virus će da ugine".

Na kraju, dr Nestorović je dodao ne neće nositi masku.

"Ja neću nositi masku, nikad je nisam nosio. Ruke ću prati ko što sam i dosad prao", istakao je dr Nestorović.

Kurir.rs/Priredio: P.L.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track