UŽIVO 7. ŽRTVA (48) KORONE U SRBIJI: Do danas u 15 sati ukupno 457 zaraženih, 73 nova
Foto: Printscreen / RTS

zaraza u srbiji

UŽIVO 7. ŽRTVA (48) KORONE U SRBIJI: Do danas u 15 sati ukupno 457 zaraženih, 73 nova

Društvo -

U Republici Srbiji je do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

foto: AMG

15.34 - Čačak: Još četiri osobe obolele od korone, tri na respiratoru. U čačanskoj bolnici trenutno je na infektivnom odeljenju 12 pacijenata sa respiratornim tegobama, a za jedno dete, koje se nalazi na dečjem odeljenju, još nema potvrde da li je pozitivno na korona virus, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu Miroslav Sretenović. Sretenović je naglasio da su svi pacijenti stabilno i da za sada nema pogoršanja njihovog opšteg stanja, kao i da bolnica uspeva da u trenutnim okolnostima iznese sve poslove koje su joj u nadležnosti. Policijska uprava ima više od 1.000 osoba na merama kućne izolacije.

15.31 - Još 10 pritvorenih zbog kršenja samoizolacije. Nakon učestalog kršenja mere samoizolacije i prvih nekoliko dana, u poslednja 24 sata pritvoreno je 10 osoba i smešteno u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu. Prema novim podacima Ministarstva pravde danas se u posebnim pritvorima nalaze ukupno 106 okrivljenih za kršenje mere samoizlacije koju im je odredila sanitarna inspekcija nakon povratka iz inostranstva. U sredu je bilo pritvoreno 96 osoba, a u utorak 75.

U Vršcu su trenutno pritvorena 44 lica, u Požarevcu 41, a u Pirotu 21 lica, rečeno je u Ministarstvu pravde. Prva suđenja kreću već sutra u Dimitrovgradu i Požarevcu.

15.23 "70 odsto pogođenih ima oko 50 godina! To je radno sposobno stanovništvo, a mi smo više pričali o onima iznad 65 godina."

foto: Printscreen / RTS

15.21 Sledećih 15 dana biće pakleni, treba nam gvozdena disciplina! Da krajem aprila i početkom maja imamo mogućnost da virus ne može da izdrži, zbog UV zraka.

15.18 Da li virus može da se prenese preko odevnog predmeta, bilo je pitanje novinara na konferenciji o stanju epidemije u Srbiji.

foto: Printscreen / RTS

Virus covid-19 je slabo otporan u spoljnoj sredini, ali je moguća kontaminacija predmeta, ali se ne može preneti direktno. Da biste se zarazili potrebna je dodatna kontaminacija, vi morate da dodirnete kontaminirani predmet rukom, pa onda rukom da dotaknete oko ili lice - objašnjeno je.

15.12 Danas imamo još jedan smrtni slučaj. U KC Dragiša Mišović preminula još jedna osoba stara 48 godina, saopštila je Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

15.10 "47 osoba je hospitalizovano od novopotvrđenih slučajeva", saopšteno je na konferenciji Vlade Srbije.

foto: Printscreen / RTS

Potvrđeno je da je tokom noći preminulo dvoje. Jedan pacijent je 1940. godište, radilo se o pacijentu sa više hroničnih bolesti.

Drugi smrtni ishod se desio u Nišu. Osoba se nalazila na respiratoru, takođe osoba sa hroničnim oboljenjim.

15.00 Novih 73 zaraženih u Srbiji. Ovim se broj popeo na 457!

14.59 KURIR SAZNAJE: Trudnica zaražena koronom!

14.56 Uskoro novi presek stanja zaraženih

14.47 Pijaca u doba korone, evo kakve smo slike tamo zatekli

1 / 15 Foto: Tamara Trajković

14.30 Pevač Đorđe David objavio da je pozitivan na koronu

13.12 - U Kraljevu postavljeni rezervoari za dezinfekciju, sredstvo besplatno za građane

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva doneo je odluku da u gradu na Ibru u četvrtak postavi rezervoare sa tečnošću za dezinfekciju, a dezinfekciono sredstvo koje isključivo može da se koristi za čišćenje podova, stepeništa i ulaza, besplatno je za građane.

- Svi građani moći će da koriste dezinfekciono sredstvo iz ovih rezervoara kako bi dezinfikovali svoje objekte, a Grad će se potruditi da ovi rezervoari budu puni svakog dana, tako da uvek ima dovoljno tečnosti za sve one koji žele da je preuzmu, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Prema njegovim rečima, postavljena su dva rezervoara u gradu, jedan ispred zgrade Gradske uprave Kraljevo, drugi na Pampuli - na raskrsnici ulica Karađorđeve i Zelene Gore, jedan u Ribnici pored Doma kulture, jedan na Beranovcu pored „Norveške kuće“, jedan u Mataruškoj Banji i jedan rezervoar na Ušću.

12.59 - Potvrđeno 40 slučajeva korona virusa u Nišu

12:56 - Ovo je doktorka koja je preminula u Nišu

12.15 - U Kikindi je juče u tišini sahranjen policajac Radislav B.

12.10 - U toku distribucija maski državnim apotekama Beograda

12.08 - Dva nova slučaja korona virusa u Kragujevcu

foto: Covid.rs

12.05 - Subotičanin platio novčanu kaznu, jer je prekršio zabranu kretanja u vreme policijskog sata

U Prekršajnom sudu u Subotici vođen je postupak protiv jednog lica zbog kršenja zabrane kretanja propisane Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije. Postupak je vođen protiv lica koje je prekršilo meru opšte zabrane kretanja u vremenskom periodu od 17 do 5 časova, te mu je izrečena novčana kazna propisana Uredbom o prekršaju za kršenje Naredbe ministra unutrašnjih poslova o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, kaže Ljubo Simić, v.f. predsednika Prekršajnog suda u Subotici.

11.52 - U Gornjem Milanovcu nema obolelih od korone

U Gornjem Milanovcu nije registrovan nijedan slučaj novoobolelih od korona virusa u poslednja 24 sata, a u izolaciji se nalazi 218 osoba, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Jedino lice, koje je za sada obolelo od korona virusa u tom mestu, je i dalje na kućnom lečenju i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

U poslednja 24 sata u toj opštini nije bilo kršenja zabrane kretanja u vreme vanrednog stanja.

11.47 - U Vojvodini 41 oboleo od korona virusa

11.20 - Vulin: Čovek pobegao iz izolacije pa napao vojnika

11.13 - Korona virus i u Kraljevu

11.10 - Nastavljen normalan rad Ginekologije u Vranju nakon dezinfekcije

Nakon dezinfekcije odeljenje Ginekologije vranjskog Zdravstvenog centra, u sredu je počelo sa radom. Ginekologija je bila zatvorena od subote, a u međuvremenu su prostorije mehanički očišćene i hemijski dezinfikovane. „Juče je završen period od 14 dana od poslednjeg angažmana zdravstvenog radnika sa Ginekologije koji je inficiran koronavirusom, tako da je ovo odeljenje bezbedno za dalje funkcionisanje. Takođe, niko od radnika nema razvijenu kliničku simptomatologiju“, istakao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

11.04 - Prva suđenja za kršenje samoizolacije već od sutra i to putem skajpa

10.30 - 8 obolelih u Pčinjskom okrugu

10.12 - Suzana Vasiljević o trenutnoj situaciji u vezi sa virusom korona

10.08 - Marko Đurić: Spremni za borbu sa korona virusom

9.42 - Vlada šalje avione u London i Los Anđeles

9.40 - Hale na NS sajmu dezinfikovane, sutra instalacija kreveta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da su hale novosadskog sajma za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, a koji imaju blažu kliničku sliku, očišćene i dezinfikovane.

9.27 - Doktor Janković objasnio zašto je izolacija na Sajmu bolja od kućne izolacije

Mesta za lakše obolele na Beogradskom sajmu
Mesta za lakše obolele na Beogradskom sajmufoto: Ministarstvo Odbrane Srbije

9.25 - Ovo su najveća žarišta korona virusa u Srbiji

9.00 - Vučić pozvao na volontiranje: Zajedno možemo da pobedimo!

8.15 - Preminulo dvoje ljudi od korona virusa

8.10 - Prekršajni sudovi u Srbiji rade skoro 24 sata

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track