PRVIH 10 PACIJENATA PRIMLJENO NA SAJAM Ovde leže pozitivni na koronu sa blagim simptomima, a evo kako je unutra KURIR TV
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/

PRIVREMENA BOLNICA

PRVIH 10 PACIJENATA PRIMLJENO NA SAJAM Ovde leže pozitivni na koronu sa blagim simptomima, a evo kako je unutra KURIR TV

Društvo -

Prvih deset pacijenata zaraženih korona virusom primljeno je u privremenu bolnicu na Beogradski sajam.

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu predodređena je za pacijente sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa blagim simptomima.

Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Na Sajmu je postavljeno 3.000 kreveta koji su raspoređeni u halama 1, 3, 4 i 5.

Prostor je adaptiran tako da su bolničke postelje podeljene paravanima, svaki pacijent će imati i ormarić, ali i mogućnost da gleda televiziju i igra bilijar, stoni fudbal ili neku drugu društvenu igru. Ceo kompleks Sajma pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

Na galerijama hala već su postavljene privremene lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara, u ovoj ogromnoj bolnici radiće i psiholozi.

1 / 6 Foto: Tanjug Printscreen

Pacijentima će biti dozvoljeno kretanje po sajamskim halama u okviru kojih je postavljen karantin.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus korona, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Privremene bolnice su, za sada, organizovane i u Novom Sadu i u Nišu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track