DIREKTORKA DOMA ZA STARE U BEOGRADU: Zaražena sam koronom! Još 6 korisnika inficirano
Foto: Nemanja Nikolić

ZATRAŽILA POMOĆ

DIREKTORKA DOMA ZA STARE U BEOGRADU: Zaražena sam koronom! Još 6 korisnika inficirano

Društvo -

Direktorka doma za stare "Doživeti stotu" u Zemunu Svetlana Filipović potvrdila je da su ona i još šest korisnika te ustanove zaraženi korona virusom i da je o tome obavestila nadležne i zaražila pomoć.

Ona je Tanjugu u telefonskom razgovoru rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć Ističe da sada o korisnicima u tom domu u Zemunu brinu volonter i medicinska sestra, koji su zdravi.

foto: Nemanja Nikolić

Mediji su prethodno prenela da je kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen korona virus, a da objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i da sada u njemu ima 19 korisnika.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboleli od korona virusa, izjavio je danas ministar rada Zoran Đorđević.

foto: Nemanja Nikolić

On je jutros izjavio da je ministarstvo još pre vanrednog stanja odlučilo da "hermetički zatvori" državne staračke domove, odnosno strogo zabrani posete i da se ta mera ispostavila kao dobra, a da je ista takva preporuka poslata i tom udruženju da je primene i u privatnim domovima.

foto: Nemanja Nikolić

"Nemamo informaciju šta se dešava tamo, niko nas nije obavestio o tome a kontaktirali smo predsednika udruženja privatnih domova, i poslali dopis Ministarstvu zdravlja kako da postupamo dalje, jer ne smemo da pošaljemo inspektore da nekom ne bismo ugrozili zdravlje. Tražili smo takođe informacju da li se korisici i zaposleni nalaze u bolnicama i kojim, kako bismo dalje postupali, jer njima je porebna pomoć i da se vidi u kakvom stanju su korisnici", rekao je Đorđević.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track