PAŽNJA! LAŽNA PORUKA ŠIRI SE INTERNETOM! Nije tačno da se od sutra uvodi celodnevni POLICIJSKI ČAS!
Foto: Ana Paunković

NEKO ŽELI DA IZAZOVE PANIKU

PAŽNJA! LAŽNA PORUKA ŠIRI SE INTERNETOM! Nije tačno da se od sutra uvodi celodnevni POLICIJSKI ČAS!

Društvo -

Nije tačno da će sutra biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja. Ukoliko dođe do ovakve mere građani će biti upoznati najmanje 48 časova unapred, saopštila je Vlada Srbije.

Mnogi građani Srbije dobili su večeras lažnu vest da se od sutra u ponoć navodno uvodi 24-satni policijski čas! Lažna vest tog sadržaja pojavila se i na društvenim mrežama.

Vest je apsolutno lažna, naveli su za Tanjug u Vladi Srbije.

LAŽNA PORUKA GLASI OVAKO

"Od srede u ponoć počinje 24-časovni karanti. Uvodi se softver gde SMS om pošalješ na odobrenje da izađeš i stigne ti odobrenje SMS koje pokažeš patroli na ulici. Nabavite sutra šta vam treba. Ovo mi je info od mame koja radi u policiji". Međutim, ovo je lažna vest

I ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je večeras da informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna vest.

Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest, saopštio je ministar na svom tvirter nalogu.

Jedina tačna poruka je ona koju šalje Krizni štam Vlade Srbije, na kome je pošiljalac Covid 19 i glasi ovako

foto: Screenshot

U Srbiji je još 7 osoba preminulo od Kovida-19. Ukupno su potvrđena 23 smrtna slučaja.

Registrovano je još 115 zaraženih koronavurusom, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare. Ministar finansija Siniša Mali predstavio ekonomske mere za podršku privredi i građanima.

U Vladi kažu da će građane o eventualnoj 24-časovnoj zabrani kretanja 48 časova ranije upoznati.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track