PUŠTENA NEODGOVORNA NOVINARKA ANA LALIĆ BEZ OBZIRA ŠTO JE LAGALA: Pogledajte, maski, rukavica, kaljača u KCV na hiljade
Foto: Slađana Stojanović, Kurir

prvobitno joj bila određena mera zadržavanja do 48 časova

PUŠTENA NEODGOVORNA NOVINARKA ANA LALIĆ BEZ OBZIRA ŠTO JE LAGALA: Pogledajte, maski, rukavica, kaljača u KCV na hiljade

Društvo -

BEOGRAD - Novinarka Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je, nezvanično saznaje Kurir.

Lalićeva, novinarka Nove.rs koja je privedena zbog objavljivanja netačnih informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata, pred istražnim organima nijednom nije pokušala da opravda plasiranje ovih neistinitih informacija.

Ona je u svom tekstu između ostalog navela i da specijalisti rade bez maske, kape i mantila, kao i da se na različitim odeljenjima uopšte ne poštuju protokoli o zaštiti zaposlenih i pacijenata.

Iz ovoga se očigledno vidi daje lagala.

Prema pregledu stanja zaliha KC Vojvodine na dan 2. aprila 2020. godine jasno se vidi da ima 6.210 zaštitnih maski, zatim 14.502 FFP2 maske, kao i 254.450 komada zaštitnih rukavica, 68.040 kaljača, 726 vizira, 2.150 zaštitnih odela...

foto: Privatna Arhiva

Takođe, prema pregledu stanja zaliha iz distributivnog magacina KC Vojvodina na dan 2. aprila 2020. godine vidi se se da maski FFP2ima još 174.080, zatim rukavica 209.600, kao i kaljača 60.400, vizira 700, kombinezona 2.000...

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track