SRAMOTA! UGLEDNI DOKTOR ZARAŽEN KORONOM POBEGAO IZ BOLNICE: Nije mu se svidelo da leži na Infektivnoj, pa zbrisao!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

POLICIJA MORALA DA GA TRAŽI

SRAMOTA! UGLEDNI DOKTOR ZARAŽEN KORONOM POBEGAO IZ BOLNICE: Nije mu se svidelo da leži na Infektivnoj, pa zbrisao!

Društvo -

U teškim vremenima ljudi obično pokažu svoje pravo lice, a jedan od najuglednijih lekara iz KC Srbije je pokazao da mu etika nije baš jača strana.

Naime, čuveni neurohirurg i načelnik jednog od odeljenja Klinike za neurohirurgiju KC Srbije, prof dr Miodrag Rakić, je iako zaražen koronavirusom, samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti gde je bio smešten. To je učinio jer je smatrao da treba da bude lečen u drugoj bolnici, dok je policija za njim tragala celu noć.

- Doktor Rakić je bio hospitalizovan jer je kod njega potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, a oko 8 časova uveče jedan od lekara sa Infektivne je primetio da ga nema u krevetu. Taj lekar je zatim zatražio od medicinskog osoblja da proveri gde je Rakić, međutim, kako ga niko nije pronašao na celom odeljenu, o svemu je obaveštena policija. Pošto je prijavljen nestanak pacijenta, raspisana je potraga, priča dobro obavešten izbor Kurira

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Prema našim saznajima, potraga za doktorom je trajala celu noć.

- Policija je profesora Rakića našla tek ujutru ispred njegovog doma, a on je objasnio da je u dogovoru sa svojim lekarom rešio da bude smešten u KBC Dragiša MIšović. Tako je rešio i da odmah ode sa Infekrivne klinike, priča naš izvor

Rakiće je potom zaista i smešten u KBC Dragiša Mišović gde se i sada nalazi.

Ovakav slučaj gotovo da nije zabeležen, bar javnost tako nešto ne pamti. Inače, za kršenje samoizolacije predviđena je kazne do tri godine robije.

Komentar za ovakav postupak zaista nije teško naći.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track