U INSTITUTU DEDINJE 90 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM! Bojić otkrio: Pozitivni lekari, sestre i pacijenti
Foto: Printscreen

Obelodanio prvi čovek ove ustanove

U INSTITUTU DEDINJE 90 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM! Bojić otkrio: Pozitivni lekari, sestre i pacijenti

Društvo -

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 67 zaposlenih, od toga 11 lekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je Covidom 19, izjavio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić.

On je za TV Prva kazao da se, uprkos tome što su na vreme preduzeli mere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek posle operacije.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli „porazni reultati“ i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid 19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 obolelih radnika 11 su lekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

„Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije“, rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se moze nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da su svi pacijenti korona pozitivni i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu.

(Kurir.rsTanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja