NAJNOVIJI BILANS SA DEDINJA: Od ukupno 227 testiranih, ovo je broj ZARAŽENIH!
Foto: Printscreen / Tanjug

Dr Kon je na početku obraćanja rekao da u Srbiji sada ima 2200 zaraženih osoba

NAJNOVIJI BILANS SA DEDINJA: Od ukupno 227 testiranih, ovo je broj ZARAŽENIH!

Društvo -

Od ukupno 277 testiranih na Institutu "Dedinje", stigli su rezultati da 67 zaraženih među zdravstvenim radnicima i 9 pacijenata te institucije.

Počela je dnevna konferencija za štampu naših medicinskih stručnjaka, a javnosti se obraćaju dr Predrag Kon i dr Darija Kisić Tepavčević.

Dr Kon je na početku obraćanja rekao da u Srbiji sada ima 2.200 osoba pozitivnih na korona virus, kao i 7 novih smrtnih slučajeva, što broj žrtava dovodi na 58.

- U privatnom staračkom domu "Stara pruga" je zaraženo 15 osoba, i svi su dobili neophodnu negu, njihovo stanje se prati, a dezinfekcija objekta je izvršena - rekao je Kon, a zatim otkrio i da je zaraza ušla u KBC Dedinje.

- Većina je čula tu vest o ulasku virusa u KBC Dedinje, radi se o pacijentima koji su bili u inkubaciji, i koji su nakon operacije razvili temperaturu, nakon čeka je otkriveno da su pozitivni na kovid. Nakon toga je izvršeno testiranje svih koji rade tamo, i potvrđeno je 67 zaraženih među zdravstvenim radnicima. Svi oni imaju ili lakše simptome ili su potpuno asimptomatski, i to je opasno pošto ni ne znaju da prenose virus. Ulazak virusa u zdravstvene ustanove je potpuno moguć i to je potrebno suzbiti.

- Ti lekari se udaljavaju sa posla, i u svakoj novoj situaciji se donose nova rešenja, to je dinamična stvar. U slučaju da situacija eskalira otkazaćemo i operacije - rekao je Kon.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track