SRPKINJA IZ LUGANA ŠIRILA ZARAZU: Znala da ima koronu a šetkala se po Srbiji!
Foto: screenshot Pink tv, privatna arhiva

Jezivo: NIŠ ZAVILA U CRNO UŽASNO NEODGOVORNA!

SRPKINJA IZ LUGANA ŠIRILA ZARAZU: Znala da ima koronu a šetkala se po Srbiji!

Društvo -

Ovo nigde nema: J. R. dobila je rezultate da je pozitivna na virus 22. februara, ali je tri dana kasnije ipak došla u Srbiju. Viđala se s mnogima, a tek 8. marta priznala da je bolesna

J. R. iz Lugana, koja je donela koronu u Niš, saznala je da je zaražena 22. februara, ali je ipak 25. februara doputovala u Srbiju na odmor, išla po kafićima i sastajala se s prijateljima, saznaje Kurir.

foto: Kurir

Ona je našim lekarima tek 8. marta priznala da je bolesna od kovida-19. U startu je zarazila najmanje četiri osobe, a bar jedna je preminula. Međutim, kako se intenzivno kretala, kao i svi oni s kojima je kontaktirala, korona se od nje raspršila po Nišu, a i šire.

U Nišu ima 90 potvrđenih slučajeva korone, podatak je zvanično dat juče na konferenciji za medije u Beogradu, ali je on od pre tri dana. Iz Niša niko zvanično ne saopštava podatke o obolelima i preminulima, pa je jedan od podataka pominjan prethodnih dana da je najmanje četvoro umrlo u Nišu. Da je Srpkinja iz Lugana znala da je bolesna i pre polaska za Srbiju, obelodanio je i epidemiolog i član Vladinog kriznog štaba Branislav Tiodorović. - Žena iz Lugana rekla je da je znala da je bila bolesna, sedela s drugaricama u Knezu... Ona nam je poslala, kad se vratila u Lugano, celu listu koju je dobila od svog lekara, tamo joj je utvrđeno da je pozitivna. Šetala se po Nišu, dolazile su neke njene prijateljice iz Beograda, to su one dve koje su bile na Infektivnoj klinici - rekao je Tiodorović za TV Prva.

Lista od lekara

Izvor Kurira pojašnjava da je Srpkinja iz Lugana saznala da je bolesna još u februaru, ali je nalaz da je pozitivna na koronu poslala našim lekarima tek u martu.

- Po podacima koje je dala, ona se razbolela 22. 2, potvrđena joj je korona, došla je u Niš 25. 2, a poslala je nalaz da je pozitivna 8. 3. Zarazila je tada četiri osobe u Nišu i devojke iz Beograda koje su došle kod nje u Niš - kaže izvor Kurira, a na pitanje kako je žena mogla da izađe iz Švajcarske i uđe u našu zemlju, ako je već bilo otkriveno da je pozitivna na koronavirus, on kaže: - Kad je došla u Srbiju, još nije bilo nikakvih zabrana ni tamo ni ovde.

foto: Kurir

Obilazila rodbinu

Kako je Kurir u više navrata pisao, tokom nekoliko dana boravka u Srbiji J. R. se viđala s prijateljima, uključujući i dve drugarice iz Beograda, kod kojih je kasnije potvrđena zaraza novim virusom. Ona je prenela virus na još četiri osobe iz familije, od kojih jedan muškarac radi u pošti u Nišu, a kada je ova vest objavljena, pola grada je bilo u strahu da i samo nije inficirano. Ćerka zaraženog muškarca koji radi u pošti poslata je u samoizolaciju, a srednja škola u koju devojčica ide zatvorena je pre drugih škola i dezinfikovana. Najmanje je jedna od te četiri osobe kojima je ona prenela virus preminula, a reč je o doktorki iz Niša, ginekologu Biljani Natić Ljumović, koja je radila u Domu zdravlja Niš, ali i u privatnoj poliklinici koju je J. R. posetila. Direktor KC Niš Zoran Radovanović izjavio je da je doktorka umrla zbog kontakta s osobom iz Lugana. U istoj poliklinici J. R., kako su pisali mediji, išla je i kod plastičnog hirurga, koji je zaražen i koji radi i u Kliničkom centru u Nišu, gde se i pojavila korona.

J. R. je redovno obilazila kafiće i kafane, a, kako su saopštili epidemiolozi, koji su kasnije rekonstruisali njenu putanju kretanja, ona je boravila čak i u Kragujevcu, dok je Tiodorović naveo da je autobusom putovala u taj grad.

Bez odgovora Ćute i ona i otac

Kurir je pokušao da stupi u kontakt sa J. R. preko društvenih mreža, ali ona nije odgovorila na poruku. Otac J. R., pošto je čuo zbog čega zovemo, samo je rekao: - Nemam komentar.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

DR PELEMIŠ UPOZORAVA NA VAŽNOST PREVENCIJE

Maske su GLAVNA zaštita od virusa!

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR O ZARAŽENIM SARADNICIMA

Savetnici su mi sada stabilno

DRAGAN ĐILAS IZGUBIO KOMPAS!

KAKVA BRUKA: Ismeva Kineze, izveo bi ljude na ulicu!

NOVINARKA ANA LALIĆ SVESNO LAGALA

Pogazila kodeks da bi unela strah među ljude

PLJUŠTALE PRIJAVE ZA VREME POLICIJSKOG ČASA

Zabranu kretanja prekršilo 700 ljudi

SRAMOTA! FRANCUSKA KOMPANIJA HAČINSON IZ RUME DELILA OTKAZE

Oglušili se o mere države, 300 radnika bez posla?!

MEDICINSKA SESTRA ZAVRŠILA NA SAJMU

Imam i koronu i astmu, a baš se dobro osećam

MIRKA VASILJEVIĆ ZA KURIR

Više me zanima kakva je situacija u Srbiji nego na Kipru

LUKA LAZUKIĆ ČEKA TREĆE DETE

Želi da mu Slađa rodi prvog sina

ĐANI RAZOČARAN U KOLEGE

Mnogi su se obradovali što smo dobili kućni zatvor!

OVO SU POZNATI KOJI SU POSTALI OČEVI POSLE 50. GODINE

Nikad nije kasno za bebu!

STRAŠNA SUDBINA! MAJKA UMRLA NA GROBU SINA (11)

Patila je pune dve godine, prepuklo joj srce od tuge!

SRBI U AMERICI OJADILI STARICU PREKO LAŽNE LUTRIJE

Rekli joj da je dobila milion dolara ali da mora da plati porez

IZBODEN NOŽEM U STOMAK

Navijač ubijen na splavu za vreme policijskog časa

VODIO JE VELIKU BORBU POSLEDNJA TRI MESECA

Ovo je uzrok smrti Radomira Antića! Srbija se oprašta od Mistera!

GLUMAC MILOŠ PETROVIĆ TROJPEC ZA KURIR O SERIJI TAJKUN

Moj Ciga igra dvostruku igru

Ne propustite

DANAS SU BLAGOVESTI: Dnevne novine Kurir poklanjaju IKONU SA ZLATOTISKOM

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas praznuju jedan od najradosnijih dana u hrišćanstvu - Blagovesti, dan kada se arhangel Gavrilo ukazao Bogorodici donoseći joj radnosnu vest da će roditi Isusa Hrista.

Kurir danas poklanja ikonu u zlatotisku sa molitvom na poleđini.

foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: screenshot Pink tv, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track