SRPKINJA IZ LUGANA SVESNO SEJALA KORONU PO NIŠU: Znala da je zaražena, pa ipak obilazila rođake, prijatelje, lekare...
Osudila pastorku... M. K. iz Niša, Foto: Privatna Arhiva

ispovest maćehe neodgovorne nišlijke

SRPKINJA IZ LUGANA SVESNO SEJALA KORONU PO NIŠU: Znala da je zaražena, pa ipak obilazila rođake, prijatelje, lekare...

Društvo -

M. K. (64) iz Niša kaže da nadležni organi treba da procene kolika bi kazna bila za ženu koja je donela koronu u Niš, a srpskim vlastima javila da je pozitivna tek kada je otišla

Došla je u Niš iz Lugana iako je znala da ima koronavirus. Svesno je zarazila bliske ljude oko sebe. Za taj postupak nema opravdanja. Trebalo bi da bude kažnjena! Ne bih se protivila kazni, čak i da je moje dete. Ništa nije važnije i vrednije od ljudskog života!

Ovo je za Kurir rekla M. K. (64) iz Niša, maćeha Srpkinje iz Lugana koja je 22. februara saznala da se zarazila koronavirusom, a tri dana kasnije, 25. februara, uprkos bolesti, doputovala u rodni Niš iz Švajcarske i odmah zarazila najmanje šest osoba, a kasnije i doktorku ginekologa iz Niša, koja je preminula.

Žena je, kako kaže njena maćeha, tada došla u Niš zbog sastanka s advokatom. - Neki sudski spor je u toku i zato je doputovala iz Lugana, gde je, po završetku ekonomskog fakulteta, otišla da radi. Svesno je zaražena došla u Srbiju, iako je znala da to neće biti dobro po njene rođake, prijatelje, poznanike...

Donela  koronu u  Srbiju... Srpkinja  iz Lugana
Donela koronu u Srbiju... Srpkinja iz Luganafoto: Privatna Arhiva

Nepravda me pogađa i ne želim da ćutim o tome. Trebalo bi da odgovara za ovaj postupak. Doktorka je preminula, a život nekih trenutno visi o koncu - kaže za Kurir M. K. iz Niša.

Kako dodaje, medu šest osoba koje je njena pastorka zarazila najviše je starijih rođaka i prijatelja. - Po dolasku u Niš svesno je zarazila svekra i svekrvu, brata i snaju od svekra, ali i dve drugarice. One su iz Beograda došle u Niš kod nje i prenoćile u jednom hotelu noć pre nego što se moja pastorka vratila u Lugano.

Ponavljam, iako je znala da ima koronu, ona je delila sobu s drugaricama, koje nisu ništa znale! To je nedopustivo, nesavesno, nečovečno... Ne znam ni ja kako bih taj postupak nazvala. Neki su zbog nje završili u bolnici i pitanje je šta će se dalje desiti. Samo molim boga da sve bude u redu s ljudima koji su bili u kontaktu s njom - veli Nišlijka.

Sudski postupak

PRETI JOJ 12 GODINA ROBIJE

Ukoliko bi bio pokrenut postupak protiv Srpkinje iz Lugana, ona bi se za ovo krivično delo suočila sa zatvorskom kaznom do 12 godina, ocenili su stručnjaci za Kurir. Oni kažu da je reč o krivičnom delu ugrožavanja zdravlja ljudi, a osnovno javno i više tužilaštvo u Nišu nisu odgovorili na pitanja Kurira u vezi s tim da li će pokrenuti postupak protiv Srpkinje iz Lugana.

Ona dodaje da je njena pastorka imala priliku da poseti lekara, ali to nije učinila. - Znam da je posetila ginekologa, advokata i još neke ljude, ali najvažnije nije uradila. Prekasno je progovorila o bolesti koja iz dana u dan ubija na hiljade ljudi u svetu - dodaje naša sagovornika.

Kako podvlači, njena pastorka mora biti kažnjena. - Nisam stručnjak, ali neka nadleženi organi procene kolika kazna treba da bude. Sve što znam je da moja pastorka mora da se suoči sa posledicama - završila je M. K. iz Niša.

Podsećamo, dr Branislav Tiodorović rekao je da je žena iz Lugana, od koje je krenula zaraza u Nišu, znala da ima koronu, pa je ipak doputovala u Niš.

Kurir.rs/ Dušan Stamenković Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track