Najnovije vesti

NISAM SMEO DA ZASPIM, BOJAO SAM SE DA SE NEĆU PROBUDITI: Pluća su mi bila kao kesa, priča Igora koji je PREŽIVEO KORONU
Foto: printscreen Pink

izlečio se

NISAM SMEO DA ZASPIM, BOJAO SAM SE DA SE NEĆU PROBUDITI: Pluća su mi bila kao kesa, priča Igora koji je PREŽIVEO KORONU

Društvo

Igor Đantar, nulti pacijent u Srbiji, kaže da je osetio prve simptome 27. februara, odnosno 28. februara. Kako kaže, imao je visoku temeperaturu - 39,5, slabo se osećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

- Drug mi je preporučio da odmah nakon vinenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana - kaže Đantar. u specijalnoj emisiji na TV Pinku

Kako kaže, nije se osećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa. Upala je prešla sa leve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak

Đantar sumnja da je koronovirus dobio u Mađarskoj.

- Nedelju dana pre toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osetio prve simptome - kaže Đantar.

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa odmah izolovao jer ima malu decu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

- Svi su bili uplašen. Kada je konstatovano da sam pozitivan na koronavirus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku - rekao je Đantar.

Pozvao me Vučić

Dok sam bio u bolnici zvao me je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bodrio me. Nisam to očekivao. Zvali su me prijatelji, porodica, poslovni partneri i predsednik - rekao je Đantar.

On je rekao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mesec dana. Đantar kaže da ove godine, kako su mu lekari rekli, neće moći da trenira.

- Prvih sedam dana kao i da nisam bio tamo. Prvih 14 dana je sporo prolazilo. Osećao sam se dobro i mislio sam da mogu da idem kući, ali su mi rekli da je bolje da budem u bolnici i jeste tako - rekao je Đantar.

- Mislio sam da ako treniram, pijem vitamine, treniram...mislio sam da mi jedan virus ne može ništa, ali se ispostavilo da nije tako - istakao je Đantar.

On kaže da je prvih pet dana bio jako uplašen za život.

- Nisam bio na respiratoru, bio sam na korak do toga, imao sam otkucaje srca 120 u tom trenutku. Bio sam u sobi. Imao sam strah da zaspim, imao sam osećaj da se neću probuditi. Imao sam osećaj da su mi pluća kao papirna kesa - opisao Đantar svoje iskustvo.

Osvrnuvši se na mogućnost lečenja krvnom plazmom, Đantar je rekao da je spreman da pomogne ako i koliko može.

- Ako mogu da pomognem samo recite gde i idemo - dodaje Đantar.

Kurir.rs/Pink

Foto printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...