UČENICI - PAŽNJA! Ovako će izgledati POLAGANJE. Učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa
Foto: Thinkstock

24. aprila kombinovani test

UČENICI - PAŽNJA! Ovako će izgledati POLAGANJE. Učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa

Društvo -

Za učenike završnog razreda osnovne škole sutra počinje onlajn proba male mature testom iz srpskog (maternjeg)jezika. za četvrtak je test iz matematike, a 24. aprila kombinovani test.

Svrha testiranja je da učenici steknu uvid da li su napredovali do očekivanih standarda postignuća u predmetima koji su obuhvaćeni završnim ispitom i da u odnosu na rezultate probnog završnog ispita, po potrebi, dodatnu pažnju posvete određenim oblastima u okviru pojedinih predmeta.

Učenicima će svaki test biti dostupan 12 sati (od 8 do 20 časova) , kako bi mogli da mu pristupe u vreme kad tehnički ili drugi organizacioni ili porodični uslovi dozvoljavaju. To ne znači da će učenik raditi test 12 sati, već kada pristupi radi narednih 60 minuta, odnosno 90 minuta.

foto: Printscreen YouTube/TV Pljevlja

"Svaki učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa, koje će biti vremenski ograničeno.To znači da kada učenik pristupi testu, mora i da ga završi u roku predviđenom za rad. Na početku testa, učenici će dobiti obaveštenje o dužini trajanja testiranja", navedeno je u dopisu koje je Ministarstvo prosvete nedavno prosledilo školama.

Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja