KURIR PITA IGORA JURIĆA: Zašto ćutiš o političaru pedofilu? Vreme je da reaguje i tužilaštvo
Foto: Aleksandar Jovanović

Pitanje

KURIR PITA IGORA JURIĆA: Zašto ćutiš o političaru pedofilu? Vreme je da reaguje i tužilaštvo

Društvo -

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" mesecima odbija da otkrije ime čoveka za kojeg tvrdi da orgija sa decom. Zato bi nadležni organi trebalo da pokrenu istragu

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koja nosi ime po njegovoj ubijenoj ćerki, i dalje ne otkriva koji to "poznati političar seksualno iskorišćava decu". Jurić je ovu tvrdnju izneo pre nekoliko meseci, ali do dan-danas nije otkrio o kome je reč.

Kurir zato pita Jurića zašto uporno ćuti o svojim saznanjima, kao i zašto o tome nije obavestio policiju ni tužilaštvo. Budući da Jurić o tome nije obavestio nadležne, možda je vreme da reaguje tužilaštvo i pokrene istragu o Jurićevim navodima.

Jurić je 9. marta, podsetimo, gostujući u TV emisiji, govorio "da ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji, koji orgijaju sa decom, a među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou". Od tada, međutim, nije izneo više podataka iako je bio dužan da o ovakvim saznanjima obavesti i nadležne.

Ovim povodom danas je reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović. On je rekao da se povodom informacija koje je Jurić poslednjih meseci plasirao u javnosti stvorilo previše nepotrebnih kontroverzi.

foto: Marina Lopičić

Kako Stefanović ističe, nije bitno da li je počinilac poznati političar, kao što tvrdi Jurić, jer pred zakonom svi su isti. - Za počinioca takvog dela, bio on političar ili ne, bogat i uticajan ili ne, ne sme da bude bilo kakvih povlastica, sakrivanja, popuštanja ili drugačijeg tretmana u svakom krivičnom delu. Pošto je u javnosti više puta pomenuo ovo delo, a nije rekao na koga misli, nije predočio dokaze i nije zvanično o tome obavestio tužilaštvo ili policiju, očekivao sam da Jurić namerava o tome da obavesti makar javnost - rekao je on i dodao:

- Očekujem, da kada to vec Jurić nije sam uradio, nadležno tužilaštvo bez odlaganja pozove gospodina Jurića da pruži sve informacije o mogućem učiniocu ovog teškog krivičnog dela, za koje tvrdi da je izvršeno, pre svega zato što je to normalno, ispravno, zakonito i u najboljem interesu moguće žrtve, istine i pravde. Uveren sam da Jurić shvata koliko je važno da se u ovakvim situacijama brzo reaguje.

Kako kaže ministar, Jurićevo oglašavanje u vezi ovih navoda prelazi u sferu medijskog prepucavanja. - Pošto se ni to nije dogodilo, sa žaljenjem primećujem da ovaj slučaj, ukoliko ga uopšte ima, sve više ulazi u sferu medijskog prepucavanja u kojem ne vidim ništa dobro ni za moguću žrtvu, niti vidim ostvarivanje teške sankcije za mogućeg počinioca - izjavio je Stefanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track