Najnovije vesti

SRPSKIM TURISTIMA BAŠ SE NE DA, NEZAPAMĆENA POJAVA U GRČKOJ: Pa zar more ovakvo da bude baš sad, prvi put za 20 godina?!
Foto: Youtube Printscreen

Ovakav prirodni fenomen nije zabeležen u prethodne dve decenije

SRPSKIM TURISTIMA BAŠ SE NE DA, NEZAPAMĆENA POJAVA U GRČKOJ: Pa zar more ovakvo da bude baš sad, prvi put za 20 godina?!

Društvo

BEOGRAD - Zašto je more u Grčkoj odjednom postalo tako hladno i treba li turisti da se brinu? Ovakav prirodni fenomen nije zabeležen u prethodnih 20 godina!

U pitanju je jedan od najvećih padova površinske temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina.

foto: Youtube Printscreen

Nakon ozbiljnih oluja koje su pogodile Grčku u periodu od 17. do 22. maja, u poslednjoj nedelji maja površinska temperatura mora pala je više od 5 stepeni u mnogim oblastima zemlje.

Najveći pad temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina zabeležen je u Dodekanezu, grupi ostrva kojoj pripada Rodos kada je sa 25 stepeni temperatura mora pala na čak 20 stepeni.

Da li turisti treba da se brinu?

Srećom, turisti koji će ovog leta letovati u Grčkoj ne bi trebalo da se plaše jer je u pitanju meteorološki fenomen koji, doduše, ovu zemlju nije pogodio ovako snažno u prethodnih 20 godina.

foto: Youtube Printscreen

Fenomen objašnjavaju neverovatno visoke temperature zabeležene u Grčkoj sredinom maja koje su dostizale čak 38 stepeni, a koje su potom pratile vremenske nepogode i nagli pad temperature. Čim se vreme stablizuje, tako će i temperatura mora porasti i biti uglavnom konstantna tokom leta. Pogledajte kako su izgledale grčke plaže sredinom maja.

(Kurir.rs/Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...