PRVA SLIKA! Pogledajte kako će izgledati aerodrom Nikola Tesla posle rekonstrukcije (FOTO)
Foto: Uroš Mitrović

RADOVI U TOKU

PRVA SLIKA! Pogledajte kako će izgledati aerodrom Nikola Tesla posle rekonstrukcije (FOTO)

Društvo -

Aerodrom "Nikola Tesla"dobija proširenje terminala, novu, umetnutu poletno-sletnu stazu i dodatne rulne staze, dodatne pozicije za parkiranje aviona, novu platformu za odleđivanje i sprečavanje aviona od zaleđivanja, dodatna parking mesta za automobile kao i nove pristupne puteve, saopšteno je iz kompanije "Belgrade airport".

"Kroz planirana proširenja kapaciteta, aerodrom, koji je prošle godine opslužio oko 6,2 miliona putnika, biće u mogućnosti da opsluži projektovanih 15 miliona putnika do kraja koncesionog perioda. Naš cilj je da značajno poboljšamo nivo usluge, komfor i raznovrsnost komercijalne ponude na beogradskom aerodromu Nikola Tesla", dodaju iz kompanije "Belgrade airport".

foto: Uroš Mitrović

U ovom trenutku na beogradskom aerodromu odvijaju se obimni radovi na nekoliko lokacija. Proširenje postojeće zgrade terminala (fingerskog hodnika C) povećaće kapacitet aerodroma koji će postati fukcionalniji i komforniji za putnike i avio-kompanije.

Dodatno, u toku su radovi na proširenju platforme što će značajno povećati kapacitet da se parkira veći broj aviona istovremeno. Procenjena vrednost ovih radova je skoro pet milijardi dinara.

Pored toga, pre nekoliko dana započeli su pripremni radovi za izgradnju nove, umetnute poletno-sletne staze. Svi ovi radovi organizovani su tako da imaju minimalan uticaj na redovno odvijanje avio-saobraćaja.

foto: Uroš Mitrović

"Naredne faze projekta podrazumevaju snažan fokus na ekološki održivom poslovanju kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu u pogledu emisije štetnih gasova, vode i otpada. U planu je izgradnja novog energetskog postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne i električne energije, čime će se sa teških goriva preći na ekološki efikasnije izvore energije i smanjiti emisija štetnih gasova. Planirana je izradnja solarnog postrojenja za električnu energiju, kao i postrojenja za tretman čvrstog otpada i otpadnih voda", kazao je Fransoa Berizo, direktor kompanije.

(Kurir.rs/tangosix.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track