OVAJ ČOVEK NAS SVE ZAVLAČI: Koga krije Igor Jurić?!
Foto: Marina Lopičić

saslušan

OVAJ ČOVEK NAS SVE ZAVLAČI: Koga krije Igor Jurić?!

Društvo -

Posle tročasovnog saslušanja Jurić izjavio da je rekao sve što zna, dok u Višem tužilaštvu tvrde da je odbio da saopšti identitet osobe koja je počinila teško krivično delo

Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, puna tri sata juče je saslušavan u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog izjava da poseduje dokaze da jedan političar seksualno zlostavlja decu, ali je odbio da kaže ko je čovek koga je više puta pominjao javno, u TV emisijama!

Kako Kurir saznaje, Jurić nije otkrio ni ime deteta za koje je ranije tvrdio da želi da ga zaštiti!

foto: Tamara Trajković

Skandalozno

- Sasvim je jasno da je Jurić ili iz nekog samo njemu znanog razloga izmislio celu priču, ili pokušava da zaštiti pedofila o kom je govorio. I u jednom i u drugom slučaju je skandalozno to što je uradio. Prvo je uznemirio javnost govoreći o poznatom političaru i detetu koje on seksualno zlostavlja, a onda je odbio da državnim organima, koji jedini mogu da zaštite dete i uhapse počinioca tako teškog krivičnog dela, saopšti ime - kaže sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, ključno je pitanje šta je bio interes Igora Jurića da učini ovako nešto.

- Ili je u pitanju novac ili, jednostavno, želja za pažnjom. Šta god da je u pitanju, Jurić bi posle ovoga morao da odgovara pred zakonom - dodaje on.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Kurir došao, Jurić tužilaštvu nije dostavio ni fotografije i video-snimke do kojih je tvrdio da je došao.

- Govorio je o događaju o kom navodno ima posredna saznanja, ali je odbio da kaže imena. Bio je izuzetno drzak tokom odgovaranja na konkretna pitanja koja su mu postavljana - otkrio je izvor Kurira.

Ko pravi aferu

Podsetimo, Igor Jurić je juče nešto pre podneva u pratnji advokata Maje Atanacković stigao u Palatu pravde. Posle puna tri sata davanja izjave „iza zatvorenih vrata“ izjavio je pred kamerama da je „predstavnicima najviših državnih institucija rekao sve što zna“.

- Sva saznanja i sve što znamo rekao sam. Na priču koja se mene lično tiče želim da stavim tačku, napravljen je rijaliti i to ne smemo da dozvolimo. Mi, fondacija „Tijana Jurić“, ne želimo da ni od jednog slučaja pravimo afere, nego želimo da dođemo do pravog rešenja i to je ono što je cilj. Mislim da je ovaj pritisak, koji je jako veliki, u javnosti bespotrebno napravljen - rekao je Jurić posle saslušanja, tvrdeći da je cilj da svi zločinci budu osuđeni, kao i da su „najvažniji interesi deteta“.

foto: Tamara Trajković

Međutim, posle razgovora s Jurićem iz Višeg javnog tužilaštva su saopštili da on nije rekao ime čoveka koga je optužio za pedofiliju, niti je saopštio ime deteta koje je navodno žrtva javnosti poznatog muškarca.

- Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru s Jurićem nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet N. N. izvršioca teškog krivičnog dela obljube nad detetom. Nije se došlo ni do identiteta maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno a koje je u vreme izvršenja imalo 13 godina - rekla je za Kurir portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Zbog toga, kako kaže Bjeloševa, tužilaštvo zasad još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje pretkrivičnog postupka.

Na udaru zakona

JURIĆ MORA DA ODGOVARA ZA OBMANU

Igor Jurić, prema rečima sagovornika Kurira, mogao bi i sam da se nađe na udaru zakona.

- Javnost, koju je uznemirio, sada s pravom može da očekuje da tužilaštvo protiv njega pokrene postupak, i to za više krivičnih dela - uznemirenje javnosti kao i prikrivanje krivičnog dela ili lažno prijavljivanje, u zavisnosti od toga da li nekoga štiti ili je bez ikakvih dokaza izneo ovako skandalozne tvrdnje - kaže sagovornik Kurira.

Kurir.rs/J. Spasić - K. Vasković/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track