Najnovije vesti

OVO VAM SE NEĆE DOPASTI: Najpoznatiji srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do avgusta
Foto: Zorana Jevtić

TEMPERATURE OKO PROSEKA

OVO VAM SE NEĆE DOPASTI: Najpoznatiji srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do avgusta

Društvo

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da, iako je u Srbiji otoplilo i temperature su primerene junu, vreme će biti promenljivo.

Todorović je rekao da se svakog dana naredne sedmice mogu očekivati lokalne pojave kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom. "Možda čak i malo duže. U svakom slučaju, ovo je tipično vreme za jun mesec i početak leta", izjavio je Todorović. Govoreći o stabilizaciji vremena Todorović kaže da nema nagoveštaja o stabilizaciji u smislu dužih sunčanih dana, to jest duži period suvog vremena. "Najverovatnije da bi se tek krajem meseca malo proredili pljuskovi", kazao je Todorović.

foto: Youtube Printscreen

On kaže da će temperature biti ujednačene u svim krajevima naše zemlje. "Normalno, u planinskim predelima će biti svežije nego u nižim. Taj raspon maksimalnih dnevnih temperatura bio bi između 24 i 28 stepeni, što je negde oko proseka", naveo je Todorović. Kako dodaje, možemo očekivati svakog dana pojavu kratkotrajnih pljuskova. Govoreći o dugoročnoj prognozi Todorović kaže da nas očekuje uobičajeno leto i da neće biti ekstremno toplo. "Najverovatnije će do sredine jula biti više pljuskova nego krajem jula i u avgustu", kazao je Todorović.

(Kurir.rs/Novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...