MI POZNAJEMO SRBIJU I SRBIJA ZNA NAS: Kurir na Vidovdan pokreće televiziju!
Foto: Kurir

INTERVJU

MI POZNAJEMO SRBIJU I SRBIJA ZNA NAS: Kurir na Vidovdan pokreće televiziju!

Društvo -


U intervjuu za današnji broj magazina Nedeljnik, izvršni direktor kompanije Adria Media Group u čijem sastavu je brend Kurir, Predrag Roganović govorio je o lansiranju Kurir televizije.


Program počinje s emitovanjem u nedelju, 28. juna, u 16 časova, a lansiranjem televizije, kako kaže, brend Kurir postaje jedinstvena medijska platforma sa 3 kanala komunikacije: dnevnim novinama, veb-sajtom i televizijom, sa istim karakterom, odnosno istom uređivačkom politikom.

Intervju prenosimo u celosti.

Kakva će biti uređivačka politika i koncept Kurir televizije?

- Mi poznajemo Srbiju i Srbija zna nas, a od nedelje, 28. juna, moći će i da nas vidi. Kurir postaje jedinstvena medijska platforma sa tri ekstenzije: dnevne novine, veb-sajt i televizija, sa istim karakterom, odnosno istom uređivačkom politikom. Naši čitaoci i gledaoci znaju šta od nas očekuju, a naša odgovornost je da to očekivanje opravdamo, bez obzira na to preko koje ekstenzije nam pristupaju ili im čak pristupaju istovremeno. Organizaciono, reč je o tri sinhronizovane redakcije koje su već u trening fazi počele da stvaraju novinare i urednike, koji priču ili informaciju mogu da prenesu u sva tri formata. Mi se, naravno, radujemo tome što pokrećemo televiziju, ali prvenstveno smo uzbuđeni zbog nove NDI tehnologije koju smo implementirali i uspostavili inovativni koncept u distribuciji sadržaja i organizaciji Kurira. Meni je posebno drago što nam se ukazala šansa da posle višegodišnjeg maštanja o funkcionisanju medija budućnosti takve ideje sada možemo i da ostvarimo.

Na koji način i na kom prostoru će biti dostupna Kurir televizija?

- Biće dostupna svima potpuno besplatno na sajtu kurir.rs. Na kanalu broj osam biće dostupna za korisnike MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova na teritoriji Srbije, kao i u okviru ponude m:tel-a u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i platforme GO4YOU u dijaspori. Planiramo, svakako, i što skorije širenje na sve ostale kablovske operatere u Srbiji i regionu. Najznačajnije emisije moći će naknadno da se pregledaju na našem sajtu, ali i na društvenim mrežama.

Čime će se programska šema izdvojiti i razlikovati od drugih?

- Kurir se po svom karakteru od nastanka razlikuje od drugih i nastojaćemo da i u televizijskom programu ostanemo svoji. Sadržaj koji postoji u novinama i na sajtu dobiće i svoju televizijsku formu. Gledaoci će uživati u originalnim domaćim emisijama informativnog i zabavnog karaktera proizvedenim ekskluzivno za potrebe ove televizije. Po količini originalnog i živog programa izdvojićemo se od ostalih kablovskih kanala. Pokrivaćemo dešavanja iz cele Srbije i zato će se svakodnevno u program uživo uključivati naši dopisnici. Izuzetno nam je važno da budemo brzi, uporni i ,kao i uvek, sa stavom. Da gledaocima Kurira pružimo baš ono što od nas očekuju.

Spominju se originalne domaće emisije i bogat serijski program. Šta će, konkretno novo publika moći da gleda?

- Fokus je na zabavnom i informativnom programu, koji je u našoj produkciji, dok su za serijski, filmski i dokumentarni program angažovane brojne spoljne produkcije. Planirane su autorske emisije, gostovanja vezana za društveno-političke teme, tok-šou formati, premijere dokumentarno-igranog programa, kultni filmovi i domaće serije. Uvereni smo da će program naše televizije naići na pozitivne reakcije gledalaca jer, zahvaljujući portfoliju kompanije sa preko 20 različitih izdanja, znamo šta publika želi.

Koja poznata novinarska i voditeljska lica će gledaoci moći da vide na televiziji Kurir?

- Za potrebe Kurir televizije zaposlili smo tim od 120 kolega. Okosnicu našeg programa čine iskusni profesionalci, urednik informativnog programa Zoran Mihajlović i urednica zabavnog programa Bojana Kesić. Njih dvoje su formirali svoje timove koji su miks iskusnih urednika i novinara i talentovanih mladih kolega u koje svi verujemo. Naša televizijska redakcija odlično se uklopila u postojeći Kurir tim, čiju okosnicu čine naši urednici Aleksandar Đondović, Branislava Majdarević, Sonja Lakić i Mladen Radulović, uz iskusnog izvršnog direktora televizije Igora Šanjevića. Za produkciju i tehničko vođstvo angažovali smo kolege sa dugogodišnjim televizijskim iskustvom.

Kurir.rs/Nedeljnik/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track