Najnovije vesti

4 NOVE MERE VLADE SRBIJE ZA BEOGRAD: Ko ne nosi masku, plaća kaznu! EVO KOLIKU
Foto: Tamara Trajković

mere na snazi narednih 14 dana

4 NOVE MERE VLADE SRBIJE ZA BEOGRAD: Ko ne nosi masku, plaća kaznu! EVO KOLIKU

Društvo

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 časova do 6 časova narednog dana

BEOGRAD - Vlada Srbije danas je na predlog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa donela četiri nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana.

Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Maska obavezna na ovim mestima

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru. Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine. Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija)

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...