UŠLA U KAPELU DA UPALI SVEĆU I PALA OBLIVENA KRVLJU: Stravični detalji nezapamćene nesreće tokom sahrane u Bečeju! FOTO
Foto: Nemanja Nikolić

bizarna nesreća

UŠLA U KAPELU DA UPALI SVEĆU I PALA OBLIVENA KRVLJU: Stravični detalji nezapamćene nesreće tokom sahrane u Bečeju! FOTO

Društvo -

Dušica A. (71), koju su povredili delovi mrtvačnog sanduka na sahrani njene rođake, puštena je na kućno lečenje i dobro se oseća

Dušica A. (71) iz Žablja, koja je prekjuče povređena u eksploziji kovčega na sahrani svoje rođake Draginje Gligorić (72), puštena je na kućno lečenje i, prema rečima njene porodice, dobro se oseća.

kapela u kojoj je eksplodirao sanduk
kapela u kojoj je eksplodirao sandukfoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, bizarna nesreća, kakva u Srbiji dosad nije zabeležena, dogodila se u četvrtak na groblju u Bečeju, kada je rodbina u sanduk, pored tela preminule, spustila četiri flaše sa suvim ledom i čvrsto ih zatvorila, kako bi održavali nisku temperaturu tela.

foto: Nemanja Nikolić

- Kada je Dušica ušla u kapelu da zapali sveću kovčeg je eksplodirao. Jedna drvena stranica je skroz otpala i delovi su je pogodili u lice, koleno i ruku. Krvavu su je izveli iz kapele i na svu sreću nije došlo do težih povreda - podseća izvor i dodaje da je telo pkojne Draginje odmah prebačeno u drugi sanduk i da je sahranja ubrzo obavljena.

baka iznenada preminula
baka iznenada preminulafoto: Nemanja Nikolić

Porodica Dušice A. rekla je da je ona kod kuće i da se oseća dobro, ali da o nemilom događaju ne želei da govori.

foto: Nemanja Nikolić

- Nismo raspoloženi da pričamo o tome jer smo ceo dan proveli sa Dušicom u bolnici. Ovo je nesrećni slučaj, niko nije imao nameru da je povredi, ali se desilo šta se desilo. Verujemo da je to što se dogodilo svima interesantno, ali nama se ne priča na tu temu - rekli su ukućani povređene žene.

Suvi led krivac za eksploziju

Stručnjak za suvi led, kojiSuvi led krivac je želeo da ostane anoniman, objašnjava za Kurir da se suvi led, osim za proslave, neretko koristi i u pogrebnim preduzećima. - Suvi led se upotrebljava kada se telo prenosi sa dalekih destinacija, kako bi se održala niska temperatura, ali i zbog toga što pri otapanju ne ostavlja vodu - kaže sagovornik.

- Ona je išla na sahranu svoje jako bliske rođake, mi smo takođe u žalosti. Ni u porodici pokojne Draginje Gligorić nisu želeli da pričaju o nemilom događaju. Njene komšije su rekle da je ona bila dobra žena, a da je pre nekoliko dana preminula iznenada.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track