PRIVREMENA BOLNICA ZA 1.000 PACIJENATA? Plan Srbije za drugi talas korona virusa na stolu! Jesen - KRITIČNA TAČKA!
Foto: Tanjug Printscreen

DRUŠTVO-SRBIJA-COVID-19 [Update]

PRIVREMENA BOLNICA ZA 1.000 PACIJENATA? Plan Srbije za drugi talas korona virusa na stolu! Jesen - KRITIČNA TAČKA!

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u toku razgovori o pravljenju nove bolnice, koja bi mogla da traje 30 godina.

Vučić je utokom prikaza novih bespilotnih letelica CH-92A na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kazao da će situacija sa korona virusom tokom zime biti gora nego tokom leta, navodeći da bi ta bolnica imala 500 do 1.000 ležajeva i koristila se kao glavna bolnica za naredne "udare" korone.

- Naši lekari su obavili odličan posao, ali sam ja i dalje mnogo zabrinut. Životi ljudi su najbitniji, ali ako nas ovaj virus bude ovako mučio, ko zna šta će biti tokom leta. Mi sada pregovaramo o pravljenju još jedne bolnice, koja će biti privremena, nekih 30 godina, i koja će biti glavna za lečenje od korona virusa. Sa 500 -1000 ležajeva, opremljena respiratorima.

Govoreći o epidemiološko situaciju u Novom Pazaru, Vučić je naveo da "neko mora da bude kriv za sve" i da smatra da je on "kriv što nije ostao u ;zemlji posle izbora", nego je bio u poseti Moskvi i Briselu.

- Stanje u Pazaru se polako stabilizuje. I ja sam kriv što nisam ostao u zemlji posle izbora, jer sigurno da bih ranije vojsku uključio u sve i manje bi bilo problema, od Pazara pa redom. Iako je urađeno sve što je moglo, trebalo je ranije to da uradim, al šta ćete, ne možete sve.

Lončar: Treba obezbediti kapacitete za novoobolele

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena Kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od korona virusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u Kovid sistem i biće ponovo Kovid bolnica, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je novinarima posle sastanka sa direktorima Kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

- To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to, rekao je Lončar.

Više o tome klikom OVDE.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja