MINISTAR LONČAR POSLE SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA: Evo kada će biti doneta konačna odluka o policijskom času
Foto: Tanjug/Rade Prelić

epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu

MINISTAR LONČAR POSLE SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA: Evo kada će biti doneta konačna odluka o policijskom času

Društvo -

Konačnu odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda doneće Krizni štab u naredna dva dana, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On nije precizirao da li će ta mera biti uvedena na teritoriji cele Srbije ističući da nije namera da se "kažnjavaju" oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mera.

Lončar je kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gde se i kojom brzinom širi virus korona, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gde koje mere mogu da se primene.

''Gledaćemo da ne kaznimo nikoga ko se prizdržavao mera, to nije fer ni korektno.Moramo da napravimo razliku. Recimo, u Sremskoj Mitrovici imamo malo obolelih, zašto bi se to odnosilo na one koji se pridržavaju mera i gde svi nose maske'', rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Na pitanje kada će se znati odluka o policijskom času, Lončar je kazao da Krizni štab ima još dva dana da donese najbolje moguće mere koje će, kako je naveo, dati rezultate i da doprimneti smanjenju broja zaraženih i hospitalizovanih.

Ministar je kazao da smo nekada imali takve mere i da su dale rezultate, da je bilo mnogo manje zaraženih i da je situacija bila pod kontrolom.

''Dali smo šansu svima, ljudi su smatrali da su dovoljno odgovorni da im ne trebaju mere,šansa se nije iskoristila. Moramo da preduzmemo mere, da li će se nekome svideti ili ne, naš cilj je da sačuvamo živote", naglasio je Lončar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć moguće uvođenje policijskog časa od petka do ponedeljka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja