UŽIVO KORONA U SRBIJI! CRNI  BILANS: Za dan preminulo 12 osoba, novih 345 zaraženih!
Foto: Printscreen, Dado Đilas, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Ana Paunković

NAJNOVIJE INFORMACIJE pratite na kuriru IZ MINUTA U MINUT

UŽIVO KORONA U SRBIJI! CRNI BILANS: Za dan preminulo 12 osoba, novih 345 zaraženih!

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.032 osoba, njih 345 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 12 osoba. Podsetimo, juče je bio najgori dan u Srbiji od početka epidemije - preminulo je čak 18 osoba, a registrovano je novih 386 zaraženih.

Na respiratorima se nalazi 139 pacijenata.

foto: Printscreen

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome pročitajte OVDE.

foto: AMG

22.45 - U Zlatiborskom okrugu još 20 obolelih od kovida-19

U Zlatiborskom okrugu od kovida 19 obolelo je još 20 osoba, objavljeno je večeras na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užica. Požega je zabeležila devet novoobolelih, Nova Varoš pet, Sjenica četiri, a Užice i Priboj po jednog. Od početka epidemija na području Zlatiborskog okruga su zaražene 892 osobe.Najveći broj zaraženih je u Užicu - 380, od kojih je preminulo troje.

21.30 - Ukinuto kovid odeljenje u Loznici

Pošto je kovid odeljenje u Opštoj bolnici u Loznici ukinuto samo posle pet dana, kovid bolnica u susednom Šapcu prima i zaražene od korona virusa iz tog grada.

"Istovremeno, svi pacijenti Opšte bolnice u Šapcu mogu da računaju na zbrinjavanje, za druge tegobe, u Opštoj bolnici u Loznici", rekla je doktorka Dragana Mitrović, portparolka OB Loznica, ističući da su za to spremni na svim odeljenjima, od psihijatrije, neurologije, grudnog i internog do hiruških grana.

20.10 - Četiri osobe iz Čačka preminule zbog korona virusa u poslednja 24 sata

Četiri osobe iz Čačka preminule su u poslednja 24 sata zbog korona virusa, tri u čačanskoj bolnici i jedna u bolnici u Beogradu, saopštile su danas nadležne službe u Čačku. U čačanskoj bolnici preminili su jedna žena stara 72 godine i dva muškarca od 45 i 78 godina, saopštio je Radni tim za praćenje korona virusa. U Beogradskoj bolnici preminuo je mladić od 26 godina iz Čačka.

17.00 - Prvi smrtni slučaj u Šapcu u drugom talasu epidemije

U Šapcu je zabeležen prvi smrtni slučaj u drugom talasu epidemije korona virusa, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije. Kako je navedeno, u tom gradu je u poslednja 24 sata potvrđeno 90 novozaraženih. U Opštoj bolnici trenutno se leči 140 pacijenata, od kojih je 116 u crvenoj zoni.

15.18 - Korona virus kod sedam korisnika i 32 zaposlena. U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa COVID 19 potvrđeno je kod sedam korisnika i 32 zaposlena. Prisustvo virusa do sada je potvrđeno u Gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'', Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, objavio je Tanjug.

Takođe korona virus utvrđen je i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'', u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Olga'', Kotež. Do sada se izlečilo 642 korisnika i 230 zaposlenih. Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

14.53 - Šestoro pacijenata u teškom stanju u KC Niš. U kovid objektima Kliničkog centra u Nišu trenutno je hospitalizovan 291 pacijent, od kojih je 97 potvrđenih pozitivnih na kovid-19, među kojima je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju. Od ukupnog broja hospitalizovanih, šestoro pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, navodi se na sajtu niškog Kliničkog centra.

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 124 pacijenata, od kojih je kod devet potvrđeno prisustvo virusa. U četiri kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupno je hospitalizovano 170 pacijenata, od kojih je kod 81 potvrđen kovid-19, a među hospitalizovanim pacijentima nema zaražene dece. U Zdravstvenom centru Surdulica u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata, a kod 53 je potvrđena korona.

14.40 - Najnoviji korona bilans, preminulo 12. U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.032 osoba, njih 345 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 12 osoba. Podsetimo, juče je bio najgori dan u Srbiji od početka epidemije - preminulo je čak 18 osoba, a registrovano je novih 386 zaraženih. Na respiratorima se nalazi 139 pacijenata.

foto: Printscreen

12.22 - Još 78 zaraženih u Šapcu. Broj zaraženih koronavirusom u Mačvanskom okrugu povećan je u odnosu na jučerašnji dan za 107, od čega je 78 novozaraženih u Šapcu, podaci su šabačkog Zavoda za javno zdravlje. U kovid ambulanti u tom gradu juče je pregledano 265 pacijenata što je rekord do sada, a za tri dana ukupno 750. Veterinarski specijalistički institut primi do 100 uzoraka dnevno, više od 70 odsto su pozitivni, a iz laboratorije "Vatreno oko" se čeka nalaz za 119 testova. U Opštoj bolnici "Laza K.Lazarević" smešteno je više od stotinu obolelih, oko 80 je u crvenoj zoni.

10.30 - U Vojvodini se pune bolnički kapaciteti, za 24 časa, novih 126 obolelih. Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1.275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom. Trend trocifrenog broja obolelih u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu. Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom. S.S.

10.00 - U Šumadijskom okrugu još 50 inficiranih, u KC Kragujevac 99 hospitalizovanih. Od 162 uzorka pacijenata testiranih do ponoći, 50 je pozitivnih na COVID-19 u Šumadijskom okrugu, od čega je u Kragujevcu 42, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

Prema saopštenju Instituta još četiri novoinficirane osobe su iz Knića, dve su iz Arandjelovca, a po jedna iz Rače i Lapova. Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu je registrovano ukupno 908 na koronu pozitivnih pacijenata.

Od tog broja, u Kragujevcu je korona virus potvrđen kod ukupno 742 ljudi, a najviše inficiranih se beleži od 16. maja, čak 674 obolelih. U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je trenutno 1.162 ljudi, od čega u Kragujevcu 962. U Kliničkom centru u Kragujevcu, koji pokriva šest regiona u Srbiji, leči se 99 pacijenata, od čega je šestoro na respiratorima.

09.40 - Dvoje preminulih u Novom Pazaru, situacija nešto bolja. Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je jutros da je, nakon dramatične noći izmedu četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja. Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema.

Na respiratorima je pet pacijenata na mehanickog ventilaciji i tri na neinvazivnoj, rekao je Đerlek, navodeći da su u poslednja 24 sata bila dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš. "Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti", rekao je Đerlek za RTS. Prema njegovim recima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

08.54 - Na KiM još 205 osoba zaraženih koronavirusom. Na KiM je u poslednja 24 časa testirano 388 uzoraka, od čega je registrovano 205 pozitivih na kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini. Najviše zaraženih je u Prištini, Uroševcu, Prizrenu..., a ukupan broj aktivnih slučajeva je 2.259. Ukupan broj pozitivnih slučajeva koronavirusa na KiM je 4.512, od 27.304 testiranih osoba. Od početka pandemijske krize na KiM je zabeleženo ukupno 97 smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa, a pacijenti su imali i druge prateće bolesti.

09.11 - SVE VIŠE TEŠKIH SLUČAJEVA OBOLELIH OD KORONE! Lončar: I Institut za reumatologiju postaje kovid bolnica. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će od ponedeljka i Institut za reumatologiju Srbije biti pretvoren u kovid bolnicu. "Ceo kapacitet Instituta za reumatologiju pretvorićemo u kovid bolnicu, jer nemamo izbora", rekao je Lončar. Ministar je kazao da podaci od noćas ne ohrabruju, ističući da je u toku poslednjeg dana i poslednje noći samo u Beogradu bilo 3.185 pregleda.

08.00 - NAJGORI DAN ZA UŽIČKI KRAJ OD POČETKA EPIDEMIJE Zaraženo 100 ljudi, korona odnela još četiri života. Posle dva izveštaja Zavoda za javno zdravlje Užice, koja su davala optimizam da se korona virus stišava u Zlatiborskom okrugu, večeras je stigao novi sa brojkama koje ukazuju da se epidemija ne smiruje. Čak 100 novih slučajeva korona virusa, najviše do sada, potvrđeno je u Zlalatiborskom okrugu za nekoliko dana. Pritom, Zavod za javno zdravlje izvestio je da su prema podacima zdravstvenih ustanova preminule još četiri osobe, s tim da se ne navodi u kom vremenskom roku.

Među novozaraženima 30 je iz Užica, 17 iz Nove Varoši, 16 iz Požege, 13 iz Čajetine, 11 iz Sjenice, pet iz Prijepolja, četiri iz Bajine Bašte, dve iz Arilja i po jedna iz Kosjerića i Priboja.

07.53 - BRNABIĆ: Ukoliko brojevi ne počnu da padaju, uvešćemo POLICIJSKI ČAS. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će, ukoliko broj obolelih od korona virusa ne počne da opada, u Beogradu biti uveden policijski čas, a možda i mere koje su bile na snazi u martu i aprilu i zatvaranje zemlje.

Ona je za radio emisiju "Newshours" na BBC-u rekla da je dokaz da protesti nemaju nikakve veze sa policijskim časom to što vlada nikada nije donela takvu odluku. "Policijski čas u Beogradu i novo zatvaranje zemlje bili su samo opcija, koju smo razmatrali u jednom trenutku, i kada je prve večeri došlo do protesta, to nije imalo nikakve veze sa uvođenjem policijskog časa. Dokaz za to jeste da mi kao vlada nikada nismo doneli tu odluku. Kada smo doneli odluku o zabrani rada od 21 časa do 6 časova ujutru, to je bila prva zvanična odluka koju smo doneli. Do tada se o svemu samo razgovaralo i konačna odluka nije bila doneta", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track