Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE! OVO SU NOVE MERE ZA CELU SRBIJU: Maske i na otvorenom i to pod ovim uslovom! NA SNAZI OD PETKA (ANKETA)
Foto: Kurir

završena sednica kriznog štaba

KURIR SAZNAJE! OVO SU NOVE MERE ZA CELU SRBIJU: Maske i na otvorenom i to pod ovim uslovom! NA SNAZI OD PETKA (ANKETA)

Društvo

BEOGRAD - Sednica Kriznog štaba koja je počela u 11 časova završena je oko podneva a ovo su najnovije mere, saznaje Kurir. 

Nošenje maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od dva metra!

To znači da mera koja je važila samo u Beogradu od danas mora da se primenjuje na teritoriji cele Srbije. Sve mere koje su danas usvojene primenjivaće se od petka ujutru, 17. jula. 

Naime, reč je o sledećim merama:

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu, danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka. Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru, preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih. Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje korona virusa.

Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv korona virusa izaći kao pobednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...