MAJKA DEVOJČICE (7) KOJU JE STAFORD UNAKAZIO Koža joj je visila sa obraza, nos pocepan! Zaklao bi je da ga nisu odvojili
Foto: Kurir

dete čeka drugu operaciju

MAJKA DEVOJČICE (7) KOJU JE STAFORD UNAKAZIO Koža joj je visila sa obraza, nos pocepan! Zaklao bi je da ga nisu odvojili

Društvo -

Marijana Ivanović majka sedmogodišnje L.I. iz okoline Aranđelovca koju je juče teško povredio komšijin pas rase američki staford kaže da njeno dete ne bi preživelo da na vreme nisu reagovali.

-Lena je vozila bicikl putem gde i ostala deca prolaze i igraju se tu. Ne znam šta je iziritiralo komšijinog psa, ali je napao prvo bicikl, a onda i dete. Unakažena je - kaže za Kurir Marijana.

Ona je celu noć provela u Institutu za majku i dete, gde je sinoć na Plastičnoj hirurgiji operacija deteta trajala tri i po sata.

foto: Privatna Arhiva

Za danas je zakazana i druga operacija deteta. Sreća u nesreći je, kažu roditelji, da je dete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odeljenja plastične hirurgije u Institutu za majku i dete. On važi za jednog od najboljih dečijih plastičnih hirurga u regionu.

- Jutros nam je dr Simić rekao da je Lena dobro, da je operacija dobro prošla. Samo da joj ne ostanu ožiljci, devojčica je to - kroz plač nam govori Marijana i prepričava sinoćnje nemile scene.

- Kada sam je videla koža joj je visila sa obraza, nos pocepan, uvo poluotkinuto. Ujeo ju je sa podlakticu i na nogama sam videla ujede. Zaklalo bi mi dete da ga žena čiji je pas nije odvojila. Strašno - priča Marijana.

U policiji su nam potvrdili da su pokrenuli istragu. Vlasnik psa američki staford G. M. iz sela kod Aranđelovca, sam je telefonom prijavio da je u tamošnju Opštu bolnicu dovezao komšijino dete koje je ujeo njegov pas.

-Ne znam šta da vam kažem, ne krivim nekako ni njih. Samo je trebalo da ga vežu. Mi kupujemo mleko i sir od tih ljudi i uvek sam zvala kada sam slala decu da vežu psa. Nemam ja ništa od toga što će oni da odgovaraju. Meni je dete unakaženo. I to na ulici. Tu svaki dan ima komšijske dece. Samo u toj ulici živi njih sedmoro - ispričala je Marijana.

Milinković je sinoć dao izjavu u stanici policije u Aranđelovcu, a iz Policijske uprave Kragujevac pokrenuta je detaljna istraga slučaja, a pas je odveden na ispitivanje kod nadležnih veterinarskih inspekcija.

(Kurir.rs/D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track