NAŠ ČOVEK I VERUJEMO MU! DR BOLJEVIĆ PRVI PRIMA RUSKU VAKCINU Ja ću se vakcinisati u oktobru, efikasna i bezbedna! VIDEO
Foto: Youtube Printscreen/Boje jutra

šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom Univerzitetu

NAŠ ČOVEK I VERUJEMO MU! DR BOLJEVIĆ PRVI PRIMA RUSKU VAKCINU Ja ću se vakcinisati u oktobru, efikasna i bezbedna! VIDEO

Društvo -

MOSKVA - Prva ruska vakcina protiv koronavirusa "Sputnik-V" efikasna je i bezbedna za sada, rekao je dr Sergej Boljević, specijalista patofiziologije i pulmologije, šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom univerzitetu.

On je u emisiji „Boje jutra“ kazao i da je vakcina prošla ispitivanja na životinjama i na ljudima, te da nema povoda da se sumnja, pišu podgoričke Vijesti.

Boljević kaže da na Institutu „Gamalej“ na ovoj vakcini rade već 25 godina. „Oni su imali osnovu na koju su dodali komponentu. Za dve nedelje napravili su vakcinu. U februaru je bila napravljena već 70 odsto“, istakao je Boljević, naučnik poreklom iz Crne Gore.

Kaže da će vakcinu prvi primiti zdravstveni radnici, zatim nastavnici i učitelji koji od prvog septembra treba da krenu sa radom. „Vakcina je za Rusiju besplatna i dobrovoljna. Ja ću se vakcinisati u oktobru“, naglasio je Boljević.

foto: Youtube Printscreen/Boje jutra

Za sada, dvadeset država širom sveta zatražilo je više od milijardu doza novoprihvaćene ruske vakcine protiv koronavirusa, a od zemalja Balkana, Boljević kaže da je Srbija zainteresovana.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja