gostovanje

VESIĆ U USIJANJU DANA NA KURIR TELEVIZIJI: Neću biti ministar u novoj vladi, ostajem u Beogradu

Društvo -

Nakon medijskih spekulacija da bi mogao da bude u novoj republičkoj vladi, zamenik gradonačelnika Goran Vesić večeras je u emisiji Usijanje na Kurir televiziji rekao da neće biti ministar u novoj vladi.

"Meni je čast kada se svaki put kada se formira vlada moje ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri. Očigledno da deo javnosti misli da svoj posao radim dobro i to je za mene neka vrsta pohvale. Ja ću ostati u Beogradu, tako da neću biti ministar. Ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića i srećan sam što sam u timu koji je uradio velike stvari za Srbiju", izjavio je Goran Vesić.

foto: Kurir

On je dodao da Aleksandar Vučić oprezno pristupa formiranju vlade koja mora da nastavi rad sadašnje vlade.

"Mnogo je važno da ta vlada bude kvalitetna i obezbezdi političku i ekonomsku stabilnost zemlje", rekao je Vesić i dodao da postoje "mnogi koji su zainteresovani" da Srbija ne bude stabilna i nezavisna.

Vesić je potvrdio da će šef kancelarije za KiM Marko Đurić biti novi ambasador u Vašingtonu. On je kritikovao napade na Đurića od strane opozicije i medija koji su joj naklonjeni, rekavši da je on vodio preko 220 pregovora u vezi sa KiM.

"Marko Đurić je jedan od najbolji političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. A Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD", rekao je Vesić.

foto: Kurir

Vesić je kritikovao opoziciju zbog napada na sporazum u Vašingtonu, ali i fontanu na Slaviji i mnoge druge projekte. On je naglasio da može da bude bolje, ali da ova zemlja napreduje i da je situacija bolja nego pre 8 godina.

On je naglasio da je Vučić prvi put uspeo da nametne da se čuje srpski glas u zapadnim zemljama, a da je Vašingtonski sporazum sjajne spoljne politike koju vodi srpski predsednik.

"Nađite zemlju u svetu čiji predsednik ima takvu frekvenciju susreta sa svetskim liderima", rekao je Vesić i podsetio da se srpski predsednik više puta sretao sa liderima najvećih svetskih sila.

foto: Kurir

On je rekao da je poseta specijalnog izaslanika za KiM SAD Ričarda Grenela Srbiji važna jer će se videti sa predsednikom Vučićem i drugim zvaničnicima, dodavši da je on uložio velike napore u rešavanju kosovskog problema. Vesić je rekao da je pre 8 godina na KiM postojala podeljena politička scena, a da su danas Srbi ujedinjeni

Vesić je rekao da je grad izgubio veliki novac zbog korona virusa.

"Sve mere koje je Vlada Srbije donosila su bile da bi se sačuvala radna mesta i srećan sam jer mislim da smo uspeli u tome", rekao je on.

On je rekao da se svake večeri kontroliše radno vreme oko 200 lokala a da je juče bilo 5 lokala koji to nisu ispoštovali.

foto: Kurir

Naš cilj nije kažnjavanje već da upozorimo ljude da moram oda čuvamo svoje i zdravlje drugih ljudi poštovanjem mera.

Vesić je objasnio da je od Vlade zatraženo da se za električne trotinete ustanove pravila, kao i za bicikle.

"Ne zna se kakvu zaštitu treba da imate, kojom brzinom sme da se vozi, niti koja je dozvoljena starost", rekao je Vesić i dodao da nije cilj zabrana upotrebe trotineta već regulisanje njihovog korišćenja.

"Imate decu od 12 godina koja voze, šta ćemo sa njima da radimo?", upitao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je najavio i skori tender koji bi doneo i nov način naplate javnog prevoza u prestonici, a na pitanje o smanjenju cene karata objasnio je da se o tome može razgovarati kada svi počnu da plaćaju karte.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja