KAO GRČKA SAMO SKUPLJE, TAMO LETUJE I CECA: Nova destinacija za srpske turiste od sutra uz negativan PCR! Evo gde je to
Foto: Youtube Printscreen

od sutra, 24. septembra

KAO GRČKA SAMO SKUPLJE, TAMO LETUJE I CECA: Nova destinacija za srpske turiste od sutra uz negativan PCR! Evo gde je to

Društvo -

BEOGRAD/NIKOZIJA - Državljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipra; lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na korona virus, navodi se na sajtu MSP Srbije.

foto: Youtube Printscreen

Kako se dodaje, svi putnici moraju da poseduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta na . Kazna za neposedovanje Flight Pass iznosi 300 evra.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o Kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

foto: Youtube Printscreen

Srbija, koja je bila u trećoj kategoriji sada je premeštena u drugu kategoriju zemalja sa smanjenim rizikom ali većom neizvesnošću u odnosu na grupu A, saopštilo je ministarstvo zdravlja Kipra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja