DR DARIJA NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju, a ovo su NOVE ODLUKE
Foto: Printskrin / Tanjug

DR DARIJA NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju, a ovo su NOVE ODLUKE

Društvo -

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 zasedao je jutros i raspravljano je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

Nakon sednice dr Darija Kisić Tepavčević saopštila je sledeće:

- Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju. Ide period respiratornih infekcija i moramo svi biti pađljivi, jer lagano mođe doći do pogoršanja, zato apelujem da svi delujemo kao jedan tim!

-I deca školskog uzrasta su se ponašala jako odgovorno, pa i tu imamo stabilnu epidemiološku sizuaciju, što je za svaku pohvalu.

- Apelujemo na akademsku zajednicu, na sve studente da se ponašaju odgovorno, da poštuju mere i da ne dozvole da ovaj virus nađe novog domaćina. Opet kažem, najbolji primer je Kina, to nam je apsolutni primer da ako se ponašamo odgovorno i savesno da do daljeg širenja ne mora doći - rekla je dr Kisić.

foto: Printskrin / Tanjug

- U sklopu čitave ove situacije, mere koje smo doneli, jeste da se rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produži do 23h. Ukupan broj ljudi, limitiran je kvadraturom prostorije. Udaljenost mora biti 1.5 metar, osim ukoliko su za stolom članovi porodice, pa raspored stolova mora biti shodno tome.

- Što se tiče manifestacija, one neće biti dozvoljene, jer je uložen veliki trud da dođe do ovako povolje epidemiološke situacije, pa bi samim tim dozvola održavanja manifestacija samo pogoršala trenutnu situaciju, rekla je na kraju obraćanja dr Darija Kisić Tepavčević.

Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata u Srbiji je na virus korona testirano 3.138 osoba, registrovano je 72 novozaraženih, a na žalost, preminula je jedna osoba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track