NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 72 novozaražena, NEMA PREMINULIH
Foto: Printscreen, Shutterstock, Ana Paunković

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 72 novozaražena, NEMA PREMINULIH

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.561 od kojih je 72 pozitivno.

Srećom, preminulih nema. Trenutno je hospitalizovano 269 pacijenata, od kojih je 21 na respiratorima.

Testirano je ukupno milion i 134.239 osoba. Od početka pandemije od virusa kovid-19 obolelo je 33.551 osoba, dok je preminulo 749, a procenat smrtnosti je 2,23 odsto.

foto: Printscreen

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica korona virusa, dok je prijavljeno 46 novih slučajeva, saopštio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini. Testirano je 580 osoba, a od kovida se u istom periodu oporavilo se 62, prenosi prištinska Koha.

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 52 korisnika i 15 zaposlenih, saopšteno je iz resornog ministarstva. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.028, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 416.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, dodaje se u saopštenju.

Inače, epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da su škole mesto najvećeg rizika za prenošenje virusa korona, kao i da su superprenosioci virusa srednjoškolci i studenti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track